Big Data startup D square haalt 5 miljoen euro op

LRM, PMV en Gemma Frisius investeren samen met Fortino Capital en privé-investeerder Jurgen Ingels (SmartFinCapital, ex-Clear2Pay) 5 miljoen euro in D square.

Trefwoorden: #Big Data Analytics, #Corda Campus, #Data mining, #D square, #ICT, #Internet of Things, #investering, #IoT, #Startup, #Trendminer

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - D square )

ENGINEERINGNET.BE - Renaat Berckmoes (Fortino Capital, ex-Telenet) en Jurgen Ingels krijgen elk een zetel in de Raad van Bestuur.

Dit team moet met deze kapitaalinjectie alle kansen geven aan D square om haar product TrendMiner internationaal op de kaart te zetten.

TrendMiner is er in de BETA-fase reeds in geslaagd om een marktaandeel van 15% in de testregio België en Nederland neer te zetten. En dit met enkele zeer grote namen in de chemische en olie- & gasindustrie.

Bert Baeck, medeoprichter en CEO: "Hoewel het concept rond TrendMiner vandaag slechts 2 jaar oud is, komt het voort uit minstens 7 jaar intense research en ontwikkeling vanuit de process industry."

Het bedrijf is ontsproten als spin-off van de KULeuven in 2008 en deed in de beginfase onderzoek naar het inzichtelijk maken van door machines gegenereerde informatie. Vandaag heeft dat moderne namen zoals Industrial Internet of Things (IIoT) of meer algemeen Big Data Analytics.

Het bedrijf is nu 4 jaar gevestigd op de Corda Campus en barst stilaan uit zijn voegen. Waar in de eerste jaren een sterke focus werd gelegd op vroege productontwikkeling, is er nu ook veel aandacht gegaan naar het aantrekken van senior profielen om de departementen Engineering, Marketing en Customer Succes te gaan leiden.

De onderneming zet volop in op een internationaal schaalbare structuur. Een eerste resultaat hiervan is een nieuwe verkoopafdeling vanaf januari in Houston, Texas in de Verenigde Staten.


(bron: LRM)