Eén miljoen euro voor op de markt brengen appscooter

Scootermaker Bolt Mobility ontvangt dit bedrag voor het verder ontwikkelen van een elektrische scooter die beschikt over 4G, wifi en integratie met apps.

Trefwoorden: #4G, #appscooter, #Bolt Mobility, #Scootermaker, #TU Delft, #YES!Delft

Lees verder

Techniek

( Foto: Bolt Mobility )

ENGINEERINGNET.NL - Het bedrijf heeft dit bedrag ontvangen van 38 investeerders en kan nu het prototype van de scooter verder ontwikkelen en gereed maken voor productie.

Dit ook dankzij het bedrag, circa 225.000 euro, dat is opgehaald door de voorverkoop van de scooters. Er zijn al circa 75 scooters besteld, aldus de oprichters van het bedrijf.

Bolt Mobility is gestart door Marijn Flipse (22) en Bart Jacobsz Rosier (31). Het bedrijf wordt begeleid door YES!Delft, een initiatief van de Technische Universiteit in Delft om startende bedrijven te coachen.

De scooter kan op een acculading 150 kilometer rijden en trekt snel op: van 0 tot 45 km/u rijden in 3,9 seconden. Verder is de scooter voorzien van spraakbesturing om apps te bedienen, zodat een bestuurder niet met een mobiele telefoon in de handen hoeft te rijden.

Ook is de scooter voorzien van een volgsysteem, dat de route weergeeft die is afgelegd, hoe de rijprestatie is te verbeteren en hoeveel stroom nog beschikbaar is. Er zijn twee versies in de voorverkoop verkrijgbaar, waarbij de goedkoopste 2.990 euro kost.

De scooter is door Bolt Mobility zelf ontworpen, waarbij onderdelen zoals de motor worden ingekocht. De scooter zal in Nederland geassembleerd worden.