Tijdelijk 1.000 euro premie bij aankoop CNG-wagen

Ter gelegenheid van het Autosalon 2016 zullen de aardgasnetbeheerders een premie tot 1.000 euro toekennen bij aankoop van een aardgaswagen door een onderneming of een particulier.

Trefwoorden: #aardgas, #Annemie Turtelboom, #CNG, #CNG-voertuigen, #CO2-uitstoot, #netbeheerder, #premie, #stikstof, #Vlaanderen

Lees verder

nieuws

( Foto: Mariordo (Mario Roberto Duran Ortiz )

ENGINEERINGNET.BE - De Natural Gas Vehicle Association (NGVA.be) kondigde deze maatregel eind vorig jaar aan.

Vlaams Minister van Energie Annemie Turtelboom: “CNG-rijden is een rendabel milieuvriendelijk alternatief geworden voor zowel bedrijven als particulieren. Dit nieuwe premiesysteem voor CNG-wagens toont aan dat de sector zich zelfstandig ontplooit en zo de markt ondersteunt.”

CNG-rijden is een betaalbaar groen alternatief geworden voor zowel bedrijven als particulieren, en dit door de dalende kostprijs van aardgasvoertuigen en de fiscale vrijstellingen.

Met een nieuw premiesysteem voor CNG-wagens willen de aardgasnetbeheerders (Fluxys, Eandis, Infrax, Ores, Nethys en Sibelga) bij aankoop de gemiddelde prijskloof die vandaag nog bestaat tussen een conventioneel voertuig en een zuiniger model, halveren.

In januari en februari 2016 wordt aan particulieren een premie van 1.000 euro toegekend bij aankoop van een CNG-wagen en aan bedrijven 500 euro. Ook de constructeurs scharen zich mee achter dit initiatief en bieden bijkomende acties op CNG-voertuigen in hun gamma.

Deze maatregelen stimuleren potentiële kopers van een nieuw voertuig richting de CNG-optie. Het streefdoel van de Vlaamse Regering van 40.000 aardgaswagens tegen 2020 komt zo dichterbij.

Om nieuwe technologieën te ondersteunen werden in de vergroende verkeersbelasting reeds een aantal vrijstellingen of verminderingen voorzien. Zo krijgen voertuigen op aardgas een vrijstelling op de jaarlijkse verkeersbelasting en de belasting inverkeersstelling tot en met 2020.


- Wikimedia)