Complix gaat strategische samenwerking aan met Merck

Complix heeft met Merck een strategische samenwerkings-overeenkomst afgesloten om cel-penetrerende Alphabodies te ontwikkelen voor de behandeling van kanker.

Trefwoorden: #alphabody, #BioBille, #Complix, #geneeskunde, #kanker, #medisch, #Merck, #MSD, #samenwerking, #therapie, #tumor

Lees verder

Techniek

( Foto: Complix )

ENGINEERINGNET.BE - Complix is een biofarmaceutisch bedrijf dat een nieuwe klasse ontwikkelt van innovatieve therapeutica (Alphabodies) voor de behandeling van kanker en ernstige auto-immuun ziekten.

Onlangs heeft de onderneming aangekondigd dat het een strategische research samenwerking heeft aangegaan met Merck & Co. (bekend als “MSD” of “Merck”) om cel-penetrerende Alphabodies (CPABs) te ontwikkelen voor de behandeling van kanker.

Volgens de overeenkomst zal het bedrijf de eigen Alphabody technologie gebruiken om CPABs te ontwikkelen tegen twee intracellulaire kankerdoelwitten. MSD zal alle onderzoeksactiviteiten financieren en heeft een optie op de exclusieve, wereldwijde rechten op de resulterende producten.

MSD is ook verantwoordelijk voor alle bijkomende ontwikkelings- en commercialiseringskosten. Complix heeft recht op voorafbetalingen en potentiële mijlpaal-betalingen voor een totaal bedrag van 206 miljoen euro, alsook op royalties bij verkoop.

CPABs zijn een revolutionaire klasse van kleine proteinen die specifiek zijn ontworpen om te kunnen binden op een uitgebreide reeks van antigenen.

Beschikbare research resultaten tonen aan dat CPABs het potentieel hebben om een breed gamma van ziektedoelwitten te behandelen, inclusief intracellulaire doelwitten die door huidige conventionele medicijnen moeilijk te bereiken zijn.

Vandaag werd ook aangetoond dat CPABs de unieke capaciteit hebben om tumorcellen effectief binnen te dringen en op een selectieve manier de intracellulaire “proteine interacties” te blokkeren, die een sleutelrol spelen in de initiatie en progressie van diverse kankers.

CPABs kunnen in vele verschillende types van kankercellen binnendringen en ze blijven ook stabiel aanwezig in het tumorweefsel tot minstens 24 uur na toediening.


(bron:LRM)

Over Complix
Complix is een biofarmaceutisch bedrijf dat innovatieve eiwit therapeutica ontwikkelt, Alphabodies genaamd, hoofdzakelijk gericht op oncologie en auto-immuun ziekten.