• 20/06/2013

Klaar voor de toekomst: B&R's Panel PC900 en APC910

Met de Panel PC900-serie én de Automation PC910 komt B&R tegemoet aan de verzuchtingen van machine- en installatiebouwers op zoek naar betrouwbaarheid, kwaliteit en robuustheid.

Trefwoorden: #B&R, #ingenieurs, #installatiebouwer, #machinebouwer, #Oostenrijk, #Panel PC

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Nieuw is dat niet bij B&R, maar de Oostenrijkse ingenieurs slagen er wonderwel in dat telkens voor elkaar te krijgen. Desnoods kloppen ze aan bij de ontwikkelingsafdeling van chipbouwer Intel om hun nieuwe systemen hypersnel beschikbaar te maken voor hun klanten.

Neem de Automation PC 910. Naargelang de applicatie, heb je de keuze uit een hele reeks processoren: gaande van de single-core Celeron tot de quad-core Core i7 van Intel.

Niets speciaals, zo lijkt het, maar het is wel zo dat de Automation PC910 zelfs in een versie zonder ventilator beter scoort dan het duurste model in de vorige reeks, waardoor hij de meest veeleisende opdrachten aankan, zoals bijvoorbeeld het aansturen van complexe machinevisiesystemen.

Dat is mogelijk doordat de APC gebruikt maakt van Intel's multicore-technologie, die méér performantie biedt zonder dat het energieverbruik evenredig stijgt.

Voor de toekomst gemaakt
Normaliter is het zo dat industriële PC's wat achterop hinken bij de kantoor-informatica als het op performantie aankomt. De Intels van deze wereld ontwikkelen vooral met consumer electronics - zeg maar de massamarkt - in het achterhoofd.

Het kon dus wel een tijdje duren vooraleer industriële PC's die achterstand wegwerkten, vooral waar het performantie en multimedia betrof. Niet zo met de nieuwe APC 910 en de Panel PC900-reeks: die zijn vanaf de basis opgebouwd in nauw overleg met Intel's ontwikkelingsafdeling.

Toen B&R aanklopte bij de halfgeleidergigant, waren de ingenieurs namelijk volop bezig met het uittekenen van hun krachtige Core i-processorarchitectuur - wat later de Core i3, i5 en i7 zou worden. Vanaf het moment dat deze CPU's verscheept werden, was de engineeringafdeling van B&R klaar om ze onmiddellijk in haar nieuwste PC-systemen te implementeren.

Zonder achterstand, dus. Voor wie nog twijfelt: samen met de nieuwe QM77 Express-chipset bieden deze CPU's de krachtigste combinatie die vandaag voor industriële computers beschikbaar is. Of, zoals Matt Langman, Director of Marketing van Intel's Intelligent Systems Group het zegt: «Deze systemen zijn nu al klaar voor het intensieve rekenwerk dat zal nodig zijn voor de automatiseringssystemen van morgen.»

Wat betekent dat je alvast een hele tijd 'safe' zit. En vermits er voldoende power aan boord is, vormen complexe 2D- en 3D-graphics uiteraard geen probleem.

Panel PC900
Idem voor de Panel PC900, een reeks van scherm-PC's die de aloude operatorpanelen met knoppen definitief naar het museum verwijst. Deze multi-touch schermen zijn uitgerust met dezelfde multicore-technologie.

Vooral de nieuwe grafische mogelijkheden zullen ontwikkelaars en operatoren aanspreken: zo kan er bijvoorbeeld in- en uitgezoomd worden, kunnen objecten roteren en kan met één handbeweging geswiped worden naar het volgende scherm.

Deze panel-PC's sluiten dus nauw aan bij wat intussen zowat iedereen kent van zijn smartphone of tablet-PC: een intuïtieve gebruikersinterface. Bovendien: doordat voor kritische processen of potentieel gevaarlijke handelingen twee handen nodig zijn, is het een veiligheidsverhogende manier om machines, processen of installaties te bedienen.


Voor meer informatie:
Ninovesteenweg 198 - B-9320 Aalst
Tel. (0)53 21 20 01 - Fax (0)53 21 20 14
office.be@br-automation.com - www.br-automation.com