Verneveling van peroxide doodt resistente CPE-bacterie af

Economie 13/01/2012 9:02:43

Ziekenhuizen en zorginstellingen die geconfronteerd worden met de resistente CPE-bacterie kunnen voor ontsmetting hun toevlucht nemen tot verneveling van peroxide.

Lees hieronder verder   
Verwant

Gezondheidsraad pleit voor verbod op industriële transvetzuren

Verneveling van peroxide doodt resistente CPE-bacterie af

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Belgian Offshore Days

Ostend Sea P’lace

van 17/03/2021 tot 18/03/2021

Ventilatie van gebouwen in de strijd tegen COVID-19

Live Webinar

dinsdag 23 maart 2021

Panel Building. Made Smarter

Online event

dinsdag 23 maart 2021

METAV Digital

online

van 23/03/2021 tot 26/03/2021

EEX-ATEX

Online cursus IE-net

van 30/03/2021 tot 31/03/2021

Hannover Messe

Hannover

van 12/04/2021 tot 16/04/2021

Keuze van de redactie

(5/3) Computersimulaties in 4D maken hartchirurgie veiliger

(3/3) Windparken profiteren van sterke stroming in lagere atmosfeer

(2/3) Lockheed Martin gunt Feronyl contract binnen het F-35 programma

(1/3) Start bouw allereerste Vlaamse opleidingscentrum voor farma en biotech

(25/2) Nieuw platform biedt correctere berekening CO2-voetafdruk

(25/2) ABO-Group neemt Frans sonisch boorbedrijf over

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- De CPE-bacterie verspreidt zich verontrustend snel in Belgische ziekenhuizen. Tijdens de eerste tien maanden van 2011 werden in maar liefst drie ziekenhuizen epidemieën en in een twaalftal instellingen sporadische gevallen van CPE vastgesteld.

Deze opkomst van bacteriën is verontrustend wetende dat de behandeling voor de patiënt erg beperkt is. Slechts weinig antibiotica zijn actief tegen CPE, meldt de Hoge Gezondheidsraad.

De raad dringt dan ook aan op snelle en accurate maatregelen hoe de verspreiding van dergelijke bacteriën in de Belgische ziekenhuizen kan bestreden worden (bron: Belga).

Maar er is in België wel degelijk gevalideerde techniek voorhanden om de bacteriën op grote schaal af te doden: het vernevelen van waterstofperoxide.

Alpheios beschikt naar eigen zeggen als enige in de Belgische markt over deze gevalideerde desinfectiemethode. Volgens de dienstenleverancier is de methode door het ‘FOD volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu’ gevalideerd en goedgekeurd.

Sinds de introductie van de dienstverlening, twee jaar geleden, is de apparatuur naar verluidt al bij meer dan 20 verschillende zorginstellingen en ziekenhuizen ingezet in België en Nederland, ter bestrijding van bacteriën, waaronder ook de MRSA-bacterie en Clostridium Difficile. << (BB) (foto: Alpheios)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Naams ziekenhuis verbetert energieprestaties met 15,5%

Het Naams ziekenhuis CHR Sambre et Meuse heeft in samenwerking met ENGIE en RenoWatt werken uitgevoerd, die het energieverbruik van het ziekenhuis aanzienlijk reduceerden.

SCK CEN en UGent onderzoeken wondgenezing met ‘Hyper­zwaarte­kracht­kuur’

In september zullen ‘gestresseerde en gewonde huidcellen’ een ‘hyper­zwaarte­kracht­kuur’ in de Large Diameter Centrifuge van ESA in het Nederlandse Noordwijk getest worden.

Windparken profiteren van sterke stroming in lagere atmosfeer

Uit onderzoek van UTwente blijkt dat krachtige luchtstromingen in de lagere atmosfeer, de zogenaamde ‘low-level jets’, de prestaties van windmolenparken kunnen verbeteren.

VLIZ North Sea Award 2020 gewonnen door Camille Gaulier

Camille Gaulier, PhD aan de VUB-onderzoeksgroep AMGC en Université de Lille, won deze award voor haar Innovatieve toolbox om metaalverontreiniging aan Belgische kust te meten.

Lockheed Martin gunt Feronyl contract binnen het F-35 programma

Feronyl sloot met vliegtuigbouwer Lockheed Martin een meerjarencontract voor O&O van hittebestendige materialen voor toepassingen in straalmotoren en hypersonische toestellen.

Peter Leijnen: ”Puur techniek” - topingenieur

Vorige kerst ving de innoverende elektromotorenbouwer Magnax uit Deinze 16 miljoen euro om te groeien in automotive. Wij spraken met Peter Leijnen (48), oprichter en CTO van Magnax.

Vlaanderen op tweede plek in Europees innovatieonderzoek

Het laatste Europese innovatieonderzoek toont dat de innovatiegraad in Vlaanderen voor 2016-2018 rond de 70% ligt. Daarmee behoort Vlaanderen tot de Europese top, enkel Estland doet beter.

Kunstmatige intelligentie: nieuwer is niet altijd beter - opinie

Wat triggert kopersverdriet? Sommigen voelen het al na enkele seconden na een impulsaankoop. We maakten het allemaal wel eens mee, maar dat maakt het er niet minder pijnlijk op.

SUSiEtec voor holistische benadering digitale transformatie

Kontron SUSiEtec introduceert holistische digitaliserings­oplossingen, waardoor machinebouwers, systeemintegratoren en fabrikanten hun digitale transformatie­doelstellingen sneller kunnen bereiken. Het portfolio biedt eenvoudige toegang tot nodige IoT/embedded computer­hardware, softwaretools en software­ontwikkelings­omgeving. >>

Partners