Belgische voertuigindustrie heeft bijna 500 openstaande vacatures

Uit een rondvraag van technologiefederatie Agoria naar aanleiding van de start van het Autosalon, blijkt dat een 30-tal bedrijven uit de voertuigindustrie 481 openstaande vacatures hebben.

Trefwoorden: #Agoria, #Altran, #Be Automotive, #Febiac, #jobs, #Punch Powertrain, #vacatures, #Volvo Trucks

Lees verder

HR

( Foto: Punch Powertrain )

ENGINEERINGNET.BE - Het gaat zowel om jobs bij grote productiebedrijven en R&D-afdelingen als om functies bij toeleveranciers.

De producent van aandrijfsystemen Punch Powertrain, truckbouwer Volvo Group en ingenieursbedrijf Altran zijn enkele van de bedrijven die op zoek zijn naar nieuw talent.

  • Punch Powertrain, een producent van variabele transmissies en hybride aandrijfsystemen voor personenvoertuigen, heeft in Sint-Truiden dit jaar meer dan 150 vacatures.
  • Om aan de vraag naar Volvo-vrachtwagens te voldoen, worden 150 nieuwe medewerkers gerekruteerd, die tewerkgesteld zullen worden als productiemedewerker of als materiaalbehandelaar in de verschillende afdelingen van het bedrijf.
  • Altran (R&D-engineeringdiensten in de voertuigsector), zoekt momenteel 15 ingenieurs voor projecten in deze sector.

Via het online contentplatform ‘Be Automotive’ promoten de federaties Agoria en Febiac de voertuigsector in ons land. Zowel het grote publiek als potentiële investeerders worden hier aangesproken.

Het platform besteedt aandacht aan innovatie, nieuws en weetjes, jobs en exportinitiatieven uit de Belgische voertuigsector.

Die industrietak telt in ons land ruim 300 Belgische en internationale bedrijven en vertegenwoordigt 70.000 jobs. Op de website verschijnen ook interviews en columns van bedrijfsleiders uit de voertuigsector.


(bron: Agoria)