Gijs Phoelich wordt nieuwe voorzitter ECTA

Het bestuur van de European Competitive Telecommunications Association (ECTA) heeft Gijs Phoelich (Eurofiber) tot nieuwe voorzitter gekozen.

Trefwoorden: #breedband, #ECTA, #Eurofiber, #European Competitive Telecommunications Association, #Europese regelgeving

Lees verder

HR

( Foto: Eurofiber - Gijs Phoelich )

ENGINEERINGNET - Volgens de ECTA is een gezonde concurrentie de motor van de economie. De organisatie bepleit Europese regelgeving om effectieve concurrentie op de breedbandmarkt te garanderen en zo een antwoord te bieden op economische teruggang.

Vooral in het laatste stuk van het breedbandnetwerk, dat naar de eindgebruiker, ziet de telecomorganisatie nog belemmeringen. Strikte en consistentie wetgeving moet voor concurrentie zorgen en eindgebruikers een vrije keuze, innovatie en betaalbare prijzen bieden.

Gijs Phoelich: “2016 is een belangrijk jaar, vol uitdagingen en kansen. Een belangrijk agendapunt is de review van het gehele regelgevende kader. Samen moeten we van deze gelegenheid gebruikmaken om tot één digitale markt met een levendige concurrentie te komen, die vooral gericht is op het bedienen van eindgebruikers.”

De ECTA is bovendien van mening dat dergelijke regelgeving ‘challengers’ op de markt in staat stelt om te investeren in breedbandnetwerken van een nieuwe generatie.