VITO gaat samenwerken met Verenigde Arabische Emiraten

VITO heeft op de World Future Energy Summit (WFES) in Abu Dhabi een samenwerkings-overeenkomst ondertekend met het ministerie van economie van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Trefwoorden: #circulaire economie, #duurzaam materiaalbeheer, #duurzame energie, #samenwerking, #smart cities, #Verenigde Arabische Emiraten, #VITO, #World Future Energy Summit

Lees verder

Nieuws

( Foto: VITO )

ENGINEERINGNET.BE - De World Future Energy Summit (WFES), die doorgaat in Abu Dhabi van 18 tot 21 januari kent een grote internationale uitstraling met meer dan 3 700 aanwezigen, 650 bedrijven uit 41 landen, die hun producten of diensten tentoonstellen, en 101 officiële delegaties.

Ook viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, Turtelboom, was hiervoor in Abu Dhabi als hoofd van de Belgische delegatie op de algemene vergadering van IRENA (International Renewable Energy Agency).

Met de samenwerking beoogt VITO haar kennis aan te bieden in het Midden-Oosten, waar ze eerder reeds succesvolle projecten heeft uitgevoerd in Qatar.

De regio zit in een versnelde transitiefase naar een duurzame economie omdat de groei, hoofdzakelijk gesteund op de export van olie- en gasproducten, de laatste jaren onder druk staat.

De samenwerkingsovereenkomst heeft betrekking op duurzame energie, smart cities, duurzaam materiaalbeheer en de komst van de circulaire economie.

De overeenkomst moet VITO toelaten om niet enkel zelf projecten te realiseren maar via FCA (Flanders Cleantech Association) ook geïnteresseerde Vlaamse KMO’s naar de regio te leiden.

Minister Muyters, bevoegd voor wetenschap, economie en sport binnen de Vlaamse regering: “De samenwerkingsovereenkomst toont nogmaals aan dat de Vlaamse kennis van de strategische onderzoekscentra zoals VITO, met name op het vlak van duurzame energie, materialen en smart cities ook internationaal wordt geapprecieerd.”


Op de foto:
Dirk Fransaer (afgevaardigd bestuurder VITO) Mevrouw Mineur (Belgisch ambassadeur bij de VAE), Kuma Mohammed Al Kait (Assistant Undersecretary Foreign Trade Affairs) en Sultan Al Mansoori (Minister Economie van de VAE).