Tien elektrische auto’s krijgen tweede leven in technisch onderwijs

Een aantal bedrijven schonk vandaag verschillende (elektrische) auto’s als didactisch materiaal aan onderwijsprojecten. Dat gebeurde symbolisch op het autosalon.

Trefwoorden: #autosalon, #Eandis, #elektrische auto, #lesmateriaal, #onderwijs, #technische scholen

Lees verder

Opleiding

( Foto: Eandis )

ENGINEERINGNET.BE - Voor veel technische scholen is het een uitdaging om het studiemateriaal in de werkplaats up-to-date te houden.

De techniek evolueert snel en met de beperkte middelen dreigt er een kloof tussen de werkplaats op school en die van de gemiddelde merkgarage.

Daarom heeft het project Diagnose Car als doel modern hoogtechnologisch didactisch materiaal te verzamelen via een samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs.

In dat kader overhandigde Eandis vandaag aan de projectverantwoordelijke de sleutels van tien elektrische auto’s. De energieleverancier kocht die in 2010 om ervaring op te doen over de impact van elektrische voertuigen op het elektriciteitsnet.

Ze stonden via een beurtrol ter beschikking van medewerkers om te carpoolen, zowel voor woon-werkverkeer als voor dienstverplaatsingen. Ze krijgen nu een nieuw leven in het onderwijs.

Na de actie van vandaag kan Diagnose Car zo’n 43 wagens als lesmateriaal in omloop brengen voor 70 Vlaamse scholen.

Eandis werkt nauw samen met de onderwijswereld, en meer bepaald de technische scholen. Bedoeling is om (technische) kennis, vaardigheden en ervaring met elkaar delen.

Dat leidt tot wederzijdse verrijking, boeiendere leerstof en gerichtere opleidingen voor een aantrekkelijk beroep.