Gentse havenbedrijven klagen over gebrek aan scholing

De Gentse havenbedrijven klagen over een gebrek aan scholing bij onderhoudstechnici en over de lange invultijden voor onderhoudselektriciens, -mecaniciens en ingenieurs.

Trefwoorden: #Gentse haven, #onderhoud, #onderhoudstechnici, #scholing

Lees verder

HR

( Foto: Geldof )

Download het artikel in

ENGINEERINGNET.BE - Die kunnen in (te) veel gevallen oplopen tot 3 maanden en meer, stellen ze. Dat blijkt uit een arbeidsmarktonderzoek in de regio.

Voka-VeGHO Oost-Vlaanderen nodigde 274 bedrijven in de Haven van Gent uit om aan de bevraging deel te nemen. 53 ondernemingen in 12 sectoren - goed voor een responsgraad van bijna 20% - gingen op de vraag in.

De respondenten van de enquête vertegenwoordigen samen 17.230 arbeidsplaatsen, of 65% van de totale directe werkgelegenheid in de Haven van Gent. De uitkomst van het Arbeidsmarktonderzoek is dus sterk representatief.

Vragende partij
De havenbedrijven uit het Gentse leggen alvast een grote bereidheid aan de dag om nieuwe banen te creëren, blijkt uit het onderzoek. «Wij willen werk geven, ook aan laaggeschoolden, maar essentieel zijn attitude en flexibiliteit». Van de sociale partners wordt verwacht dat zij daadwerkelijk helpen om de juiste arbeidsattitudes bij de doelgroepen te bevorderen.

Gedelegeerd besuurder Geert Moerman van Voka - Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen: «Er is werk voor iederéén. In de volgende jaren zullen honderden mensen aan de slag kunnen in de Gentse haven, als gevolg van de groei van bedrijfsactiviteiten en de natuurlijke uitstroom door pensionering».

Louter al gevolg van de groei zal het aantal jobs de komende jaar globaal toenemen met 5%, is de verwachting. Bovendien wordt - als alles goed gaat - in 2021 de nieuwe sluis in Terneuzen in gebruik genomen. Daardoor kan de aard van de trafieken veranderen en kunnen er ook meer maritieme functies zoals hulp-expediteur en pleinplanner bijkomen. Vandaag is dat nog niet het geval.

852 vacatures
Concreet verwachten de 53 havenbedrijven de komende jaren 852 werknemers aan te werven. Vooral productieoperatoren (136 verwachte vacatures), heftruckchauffeurs (117), procesoperatoren (93), ingenieurs (78), magazijnmedewerkers (64), onderhoudselektriciens (46), onderhoudsmecaniciens (46), commercieel bediendes (50) en kraanbestuurders (39) zullen de volgende jaren erg gegeerd zijn. Het best in de markt liggen mensen met 2 tot 5 jaar ervaring in de sector.

Niet enkel voor hoger opgeleiden
Op de vraag naar het gewenste opleidingsniveau van de toekomstige medewerkers valt het hoge aandeel BSO/TSO (samen 64%) op. Ook industrieel ingenieurs (13%) en algemeen gevormde bachelors (9%) liggen goed in de markt. Moerman: «De populaire bewering dat er enkel nog werk is voor hooggeschoolden, blijkt niet juist te zijn.

Uiteraard verschilt het gevraagde opleidingsniveau naargelang de functie, maar ook kortgeschoolde werkzoekenden hebben mooie kansen op de arbeidsmarkt van de Gentse Haven».

Rekrutering van nieuwe medewerkers verloopt vooral via interim contracten. Sinds de invoering van het eenheidsstatuut en de opheffing van de proefperiode, is dit kanaal nog populairder geworden. Ook via de eigen bedrijfswebsite wordt flink aangeworven. Het succes van de verschillende rekruteringskanalen blijkt wisselend naargelang de functie.

Zo spelen ook de VDAB-website, eigen medewerkers, betalende websites, en selectiekantoren, een rol in de zoektocht naar nieuwe krachten.

Gebrek aan scholing bij onderhoudstechniekers
Hoewel de meest gezochte profielen niet noodzakelijk het moeilijkst te vinden zijn, moeten bedrijven voor sommige functies toch flink geduld oefenen alvorens de geschikte kandidaat wordt gevonden.

Zo bedraagt de invultijd voor onderhoudselektricien, onderhoudsmecanicien en ingenieur in veel gevallen meer dan 3 maanden. «Toch worden al bij al voldoende kandidaten gevonden».

Opvallend is het gebrek aan scholing bij onderhoudstechnici. «Misschien biedt het aanbieden van stages en/of een nauwere samenwerking tussen onderwijs en ondernemingen hier een oplossing», oppert Moerman.

«Een ander euvel voor ondernemingen blijft het kluwen aan overheidsmaatregelen ten gunste van sommige moeilijke doelgroepen op de arbeidsmarkt. Onze bedrijven tonen een grote belangstelling voor de overheidsmaatregelen voor 50-plussers, maar de informatie is naar hun mening toch onvoldoende voorhanden».

Ook stages bieden kansen
Een lichtpunt in de bevraging is zeker dat een meerderheid van bedrijven – 35 op 53 respondenten – aangeven maar liefst 322 stages aan te bieden. Ook voor mensen ouder dan 25 en zelfs ouder dan 45 jaar, zijn stages voorhanden.

«Voor leerlingen uit het BSO – erg gegeerd op de arbeidsmarkt – is er nog behoefte aan bijkomende stageplaatsen. De stagebegeleiding is te zeer nog een zaak van de scholen alleen».