Gekleurde aardappelen genomineerd voor Innovation Award

De nieuwe aardappelrassen zijn door de internationale Fruit Logistica jury uitgekozen als één van de 10 meest veelbelovende innovaties wereldwijd.

Trefwoorden: #aardappelras, #Gekleurde aardappelen, #genomineerd, #HZPC, #innovatie, #Innovation Award, #internationale Fruit Logistica, #WOW! Colourful Perupas

Lees verder

Techniek

( Foto: HZPC )

ENGINEERINGNET.NL - Producent van pootaardappelen HZPC maakt de nominatie bekend van WOW! Colourful Perupas.

Deze Perupas zijn geïntroduceerd als een ‘nieuwe groente’ en bestaan uit een serie smaakvolle gekleurde aardappelrassen met tot de verbeelding sprekende namen zoals Double Fun, Violet Queen en Blue Star.

Fruit Logistica in Berlijn is de grootste internationale beurs voor de Food & Agri business. Dit jaar is het voor de 11e keer dat de Fruit Logistica Innovation Award (FLIA) voor opvallende vernieuwingen in de vers-sector uitgereikt gaat worden tijdens de beurs in Berlijn (3-5 februari).

Ongeveer 65.000 beursbezoekers hebben de mogelijkheid om hun stem uit te brengen gedurende de eerste twee dagen van de beurs. In 2010 bereikte HZPC de tweede plaats bij de FLIA met het Pommonde smaak concept.

“Perupas zijn letterlijk een blikvanger vanaf het moment dat het product op de markt kwam” zegt marketing project manager Annemarie Blitterswijk. “Veel chef-koks en kookliefhebbers in heel Europa gebruiken deze ‘nieuwe groente’ voor het bereiden van kleurrijke gerechten. Deze gekleurde aardappelen zijn een smaakvol, gezond en creatief ingrediënt voor verrassende gerechten”.

Antioxidanten zoals carotenoïden en anthocyanen zijn de natuurlijke kleurstoffen van Perupas. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat antioxidanten een positief effect hebben op de gezondheid, zoals bescherming van cellen en weefsel tegen schade door vrije radicalen, verbeterde bloedcirculatie, minder hart- en vaatziekten en een beter gezichtsvermogen.