Agoria, Beci en Comeos: ”Investeer opbrengst kilometerheffing in mobiliteit”

Agoria, ondernemersorganisatie Beci en handels- en dienstenfederatie Comeos vragen dat de Brusselse regering de opbrengsten van deze heffing volledig herinvesteert in mobiliteit.

Trefwoorden: #Agoria, #Beci, #Comeos, #file, #kilometerheffing, #mobiliteit, #sectorfederatie

Lees verder

Nieuws

( Foto: By FIK (Own work )

ENGINEERINGNET.BE - De Brusselse regering zal zich binnenkort buigen over de verdeling van de opbrengst van de kilometerheffing op vrachtwagens die vanaf april 2016 in het gewest wordt geïnd.

Floriane de Kerchove, directrice van Agoria Brussel, Olivier Willocx, CEO van Beci, en Charles Petit, Head Comeos Brussel: “De Brusselse regering zou de opbrengsten van deze kilometerheffing best gebruiken om de filedruk te verminderen en de verkeersveiligheid te verbeteren. Dat kan onder meer door de invoering van intelligente mobiliteitsoplossingen.”

Uit een recente enquête van Agoria bleek nog dat zes op de tien Brusselse ondernemingen door mobiliteitsproblemen moeilijker personeel vindt en delokalisatie uit Brussel overweegt.

De drie organisaties vragen ook dat de regering investeert in grotere infrastructuurwerken, omdat in de toekomst ongetwijfeld ook een systeem van intelligente kilometerheffing voor personenwagens zal gelden.

Het Brussels gewest moet met deze opbrengsten werk maken van de verdere uitbouw van het openbaar vervoer en fietssnelwegen, maar ook het onderhoud van de autotunnels.

Het mobiliteitsprobleem groeide in de afgelopen jaren uit tot de prioriteit nummer één voor Brusselse ondernemingen. In vergelijking met 2012 duren de woon-werkverplaatsingen voor negen op de tien werknemers vandaag in Brussel gemiddeld 25% langer.

Volgens de ondernemingen heeft deze situatie grote gevolgen voor de economische aantrekkelijkheid van Brussel.


(bron: Agoria) Wikimedia)