Febeliec reikt allereerste Energy Award uit

Tijdens het Energy Forum heeft Febeliec de allereerste Febeliec Energy Award uitgereikt voor het project ‘Solar Hydrogen from Air” van KU Leuven onderzoekers.

Trefwoorden: #award, #energie-efficiëntie, #energy award, #Febeliec, #industriële energiegebruikers, #KU Leuven

Lees verder

research

( Foto: Febeliec )

ENGINEERINGNET.BE - De grote energie-uitdagingen van vandaag liggen aan de basis van deze award.

Febeliec, de vereniging van industriële energiegebruikers, ging op zoek naar een project, concept of idee dat een bijdrage kan leveren aan de oplossing van de energieproblemen van de Belgische industrie. De vereniging wil creativiteit en innovatie rond de energieproblematiek stimuleren.

Peter Claes, directeur Febeliec: “Om de energie-uitdagingen van vandaag te kunnen aangaan, hebben we nood aan innovatieve oplossingen, aan ‘out-of-the-box’ denken. De uitdagingen waar we voor staan, kunnen niet opgelost worden met wat nu bestaat. Vandaar onze oproep om creatieve, innovatieve projecten in te dienen die kunnen zorgen voor een betere energie-efficiëntie in België, voor een grotere leveringszekerheid of voor competitieve prijzen.”

Drie finalisten werden geselecteerd om hun project voor een jury van Belgische topindustriëlen en academici te verdedigen. De jury selecteerde uiteindelijk het project ‘Solar Hydrogen from Air” van Ir. Tom Bosserez, Ir. Jan Rongé en Ir. Lisa Geerts (allen KU Leuven) als winnaar.

François Cornelis, voorzitter van de jury: “We hadden 3 sterke finalisten. Elk project had een aantal knappe elementen. Tenslotte was de innovatie van dit project doorslaggevend.”

Naast de Award slepen de winnaars ook het daaraan gekoppelde prijzenpakket van 4.000 euro in de wacht.


Op de foto:
van links naar rechts: Luc Sterckx (voorzitter Febeliec), François Cornelis (juryvoorzitter) en winnaar Jan Rongé.