Vermeiren Princeps investeert 500.000 euro in nieuwe installatie

Tijdens de Internationale Susswaren Messe (ISM) in Keulen lanceert Vermeiren Princeps koekjes in een nieuwe verzamelverpakking, waarmee de doorbraak in Zuid-Korea gerealiseerd wordt.

Trefwoorden: #export, #investering, #speculoos, #speculoospasta, #Vermeiren Princeps, #verpakkingsmachine, #Zuid-Korea

Lees verder

Techniek

( Foto: Vermeiren Princeps )

ENGINEERINGNET.BE - De speciale verpakkingstechniek vergt voor de speculoosproducent uit Bornem een totaalinvestering van 500.000 euro.

Commercieel directeur Steven Vavedin: “Flanders Investment & Trade nomineerde ons in 2013 en 2014 voor de award ‘Leeuw van de Export’. In lijn met die globale marktbenadering wenden we de blik nu verder richting Azië. We waren al aanwezig in China en Japan, nu krijgen we ook voet aan de grond in Zuid-Korea.”

Om tegemoet te komen aan de smaak van de Zuid-Koreaanse markt wordt een kleiner koekje geproduceerd, dat netjes individueel verpakt is. Aziatische consumenten zijn erg gesteld op hygiëne en versheid, en verkiezen daarom individueel verpakte speculooskoekjes.

Om die individuele verpakking te realiseren, investeert Vermeiren Princeps een 500.000 euro in een nieuwe verpakkingsmachine, geleverd door het Belgische bedrijf A-Tec. Dankzij deze nieuwe machine kunnen de individueel verpakte koekjes nu per 25 stuks (of meer) samen verpakken, in een tweede folie.

Met de investering kan het bedrijf zijn efficiëntie verhogen en andere markten aanboren.


Op de foto:
Steven Vavedin (l) en Peter Vermeiren (r) op de ISM-beurs.

ACHTERGROND
Vermeiren Princeps exporteert speculooskoekjes en speculoospasta over de hele wereld, naar meer dan 25 landen in Europa, Amerika, Azië en Afrika. Ongeveer 85% van de speculoos is bestemd voor het buitenland, 15% wordt in België aan de man gebracht.