FrieslandCampina investeert in duurzame rPet-lijn in Aalter

FrieslandCampina gaat in Aalterse in een productie­lijn voor 100% gerecycleerde PET-flessen investeren. Het zuivel­bedrijf zal hierdoor jaarlijks 1,9 miljoen kilo plastic vermijden.

Trefwoorden: #Aalter, #circulair, #circulariteit, #FrieslandCampina, #productielijn, #recycleren, #rPET

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - FrieslandCampina gaat een state-of-the-art PET-productielijn installeren die zuiniger, energie-efficiënter is en in meer flesformaten vult dan andere PET-lijnen, waardoor het 95 miljoen extra flessen per jaar kan produceren.

Jeroen Van de Broek, Managing Director bij FrieslandCampina in België: “We zetten in onze productielocatie in Aalter al jaren sterk in op water- en energiezuinigheid, en op duurzame verpakkingen. Door deze investeringen zetten we een nieuwe stap in onze ambitie om verpakkingen volledig circulair te maken tegen 2050.”

Aalter is de Europese draaischijf voor lang houdbare zuiveldranken en er worden dagelijks 1.500.000 liter melkdranken geproduceerd. In het kader van deze investering zoekt het bedrijf een 20-tal nieuwe medewerkers.

ACHTERGROND
Een gerecycleerde PET (rPET) bestaat uit 100% gerecycleerde PET-flessen, waar PET de afkorting is van polyethyleentereftalaat. Dit materiaal is ook nog eens 100% rechtstreeks recycleerbaar is tot voedselverpakking.