VIB en ILVO lanceren incubator voor agrobiotech-starters

VIB, Vlaamse onderzoeksinstituut in de levenswetenschappen, en strategische partner ILVO richten een agrobiotech-incubator op, om een unieke omgeving te creëren voor startende ondernemers.

Trefwoorden: #agrobiotech, #BASF, #CropDesign, #ILVO, #incubator, #start-up, #VIB

Lees verder

Nieuws

( Foto: VIB )

ENGINEERINGNET.BE - In en rond Gent zijn tal van innovatieve kleine en grote agrobiotech-bedrijven actief, die deel uitmaken van een dynamische cluster.

Deze bedrijven vertalen fundamenteel onderzoek naar landbouwkundige innovaties, zoals klimaatbestendige gewassen, gewassen die de eiwittransitie zullen faciliteren, bio-gebaseerde duurzame bodemverbeteraars.

Om ook startende ondernemers in de plantenwetenschappen hier alle kansen te bieden is er echter nood aan bijkomende ruimte en ondersteuning met sectorspecifieke expertise.

VIB’s nieuwe incubator wil nu agrobiotech-starters vleugels geven door een unieke omgeving aan te bieden, met toegang tot de allerlaatste technologieën. Het kan hierbij plooien op tientallen jaren ervaring met een bio-incubator-programma dat aan de basis ligt van de bloeiende Vlaamse biotech-cluster.

De ondersteuning van het programma door VIB en ILVO opent bovendien heel wat deuren voor jonge bedrijven: naast netwerking en coaching, worden ook samenwerkingsmogelijkheden verkend met deze onderzoeksinstituten.

Om van de agrobiotech-incubator op de CropDesign-site (overgekocht van BASF) in Nevele een succes te maken hebben beiden een partnerschap gesloten. Ze worden hierbij ondersteund door Vlaams minister van Economie en Landbouw Hilde Crevits met o.a. een financiële ondersteuning van 500.000 euro.