Hoogstraats Storm-windpark ingehuldigd door Annemie Turtelboom

Het Storm-windpark in Meer (Hoogstraten) werd officieel geopend door Vlaams minister Annemie Turtelboom. Het windpark is met een tiphoogte van 200 meter het hoogste van het land.

Trefwoorden: #Annemie Turtelboom, #groene energie, #Hoogstraten, #Storm, #Storm-windpark, #Tinne Rombouts, #windmolen, #windturbine, #Zundert

Lees verder

Techniek

( Foto: Storm )

ENGINEERINGNET.BE - Met een symbolische druk op de knop heeft Minister Turtelboom de 3 windturbines officieel in werking gesteld.

Ze deed dat in aanwezigheid van Cathy Berx, Gouverneur van de provincie Antwerpen, Tinne Rombouts, Burgemeester van Hoogstraten, en Jan Caerts, gedelegeerd bestuurder van Storm.

De windturbines hebben een gezamenlijk elektrisch vermogen van 9.6 MW. Ze zijn goed voor een jaarlijkse productie van 35.000 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 10.000 gezinnen.

160 inwoners van Hoogstraten en Zundert participeren via de coöperatieve Storm in het windpark. Enkele tientallen coöperanten woonden samen met het schepencollege van Hoogstraten de inhuldiging van ‘hun windpark’ bij.