Arlanxeo joint venture van Lanxess en Saudi Aramco al in april van start

Nieuwe joint venture Alanxeo van speciaalchemiebedrijf Lanxess en Saudi Aramco voor synthetisch rubber ontvangt goedkeuring van bevoegde kartelinstanties. De hoofdzetel komt in Nederland.

Trefwoorden: #Alanxeo, #emdm, #Lanxess, #overname, #rubber, #Saudi Aramco

Lees verder

Techniek

( Foto: Lanxess )

ENGINEERINGNET.BE - Op 22 september 2015 ondertekenden Lanxess en Saudi Aramco een akkoord voor de oprichting van een 50-50 joint venture voor de ontwikkeling, productie, marketing, verkoop en verdeling van synthetisch rubber.

Deze grondstof wordt gebruikt in de wereldwijde bandenindustrie, de fabricatie van auto-onderdelen en een grote waaier andere toepassingen.

"De bevoegde kartelinstanties hebben hun goedkeuring gegeven en we verwachten de transactie al op 1 april 2016 af te ronden", laat Lanxess weten.

Matthias Zachter, voorzitter van de raad van bestuur van Lanxess en toekomstig voorzitter van de Toezichtsraad van Arlanxeo: “Dit wordt wordt een sterke onderneming van twee sterke partners. Het is een joint venture van ’s werelds grootste fabrikant van synthetisch rubber en ’s werelds grootste geïntegreerde energiebedrijf."

“We zullen de joint venture als een nieuwe en onafhankelijke speler in de wereldwijde markt voor synthetisch rubber zetten." Het nieuwe bedrijf krijgt zijn hoofdzetel in Nederland.