Vlaamse onderzoekscentra imec en iMinds fuseren

De fusie tussen onderzoekscentra imec en iMinds, onlangs goedgekeurd door de Raden van bestuur, creëert een hightech onderzoekscentrum voor de digitale economie.

Trefwoorden: #Danny Goderis, #fusie, #imec, #iMinds, #Luc Van den hove, #technologie

Lees verder

Techniek

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - Deze krachtenbundeling zal resulteren in een hightech onderzoekscentrum van wereldklasse voor de digitale economie.

Op die manier zal het nieuwe onderzoekscentrum de technologie- en systeemexpertise van meer dan 2.500 imec-onderzoekers uit een 70-tal landen combineren met de digitale knowhow van een duizendtal iMinds-onderzoekers, bestaande uit een 50-tal nationaliteiten.

Dit hightech onderzoekscentrum zal Vlaanderen verder op de kaart zetten als kennisregio voor een duurzame digitale toekomst. Tegelijkertijd ambieert de fusie maximale regionale impact.

Luc Van den hove, CEO van imec. “Deze fusie vormt dan een unieke opportuniteit om samen de hand te reiken aan de Vlaamse industrie, en om Smart Flanders verder op de wereldkaart te zetten.”

Danny Goderis, CEO van iMinds: “De fusie tussen imec en iMinds is het antwoord van Vlaanderen op die versnelde digitalisering. Onze ambitie is duidelijk: we brengen meer dan 3500 toponderzoekers uit meer dan 70 landen samen met een ecosysteem van Vlaamse bedrijven en starters.”

De unieke sterktes van beide onderzoekscentra blijven bewaard. Zo zullen iMinds’ vlaggenschepen zoals het ICON-onderzoeksmodel (waarbij academische onderzoekers en Vlaamse industriepartners samen oplossingen uitwerken voor een bepaalde marktvraag), het iStart-ondernemerschapsprogramma (dat beginnende ondernemers ondersteunt) en het iMinds gebruikersonderzoek (Living Labs) verder uitgebouwd worden.

imec’s rol als wereldspeler in hightech onderzoek zal zowel Vlaanderen als de internationale industrie verder versterken.

De ambitie bestaat erin om tegen eind 2016 als één organisatie te opereren.


Op de foto:
Luc Van den hove - imec (l) en Danny Goderis - iMinds (r)