Solvay wint 15de Belgian Business Awards for the environment

Ministers Kris Peeters en Marie-Christine Marghem hebben de Belgian Business Awards for the Environment uitgereikt. De chemiesector is sterk vertegenwoordigd in de top vier.

Trefwoorden: #Belgian Business Awards, #chemie, #ecologie, #Solvay, #VBO

Lees verder

Nieuws

( Foto: VBO )

ENGINEERINGNET.BE - Deze prijzen belonen bedrijven die hebben uitgeblonken door prestaties en/of een bijzondere actie inzake duurzaam ondernemen, en meer specifiek in ecotechnologie of milieustrategie.

Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO: ‘De circulaire economie is één van de grote uitdagingen van onze toekomst. Net in dat opzicht maakt duurzaamheid nu deel uit van het DNA van onze bedrijven. Deze prijzen zijn het bewijs dat zij het spoor kunnen volgen van een economie die samengaat met respect voor het milieu en dat zij tegelijkertijd competitief kunnen zijn.’

Solvay behaalde de eerste prijs, dankzij zijn analyse-instrument dat Sustainable Portfolio Management (SPM) wordt genoemd.

De tweede plaats gaat naar Antwerps energietechnologiebedrijf REstore. In plaats van meer elektriciteit te produceren, maakt het systeem dat door REstore werd ontwikkeld, het mogelijk om in geval van grote vraag bepaalde industriële sites of gebouwen te ontlasten om het net in evenwicht te brengen.

Op de derde plaats staan met een ex aequo FRX Polymers en Bekaert. FRX Polymers heeft een brandwerend polymeer ontwikkeld op basis van fosfor. Bekaert ontwikkelt en vervaardigt staaldraden voor verschillende toepassingen, met als doel de milieu-impact van zijn procedures en producten te verminderen.

De jury besloot ook de prijs voor ‘jong talent’ te geven aan Do-eat, een jonge onderneming uit Louvain-la-Neuve die eetbare verrines maakt.