Technologische industrie verwacht 1500 extra jobs in 2016

Belgische technologiebedrijven zijn optimistisch gestemd over 2016, zo blijkt uit enquête van federatie Agoria. Zowel qua bedrijvigheid als qua jobcreatie: "We verwachten 1.500 nieuwe jobs"

Trefwoorden: #agoria, #jobs

Lees verder

HR

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - Aan het eind van ieder jaar voert de technologiefederatie Agoria bij zijn leden een enquête uit om hun ramingen inzake omzet en werkgelegenheid voor het nieuwe jaar te kennen.

De techsector blijkt optimistisch gestemd. "Wat de bedrijvigheid betreft, verwachten de ondernemingen van de technologische industrie 2% groei", rapporteert Agoria.

"Dankzij de globaal genomen gunstige tendens van de wereldeconomie en de impact van de maatregelen ter versterking van het concurrentievermogen zou de positieve beweging die medio 2015 werd ingezet niet worden onderbroken. Dit zou zich bovendien in alle sectoren laten voelen."

"Als gevolg daarvan zou de werkgelegenheid, die in de tweede helft van 2015 was gestabiliseerd, opnieuw gaan toenemen. Tegen eind 2016 zouden er naar verwachting zo'n 1.500 banen bij komen."

Uit de recentste economische barometer van Agoria blijkt het ondernemersvertrouwen dat overheerste in december en februari opnieuw plaats gemaakt te hebben voor meer voorzichtigheid (zie leestip onderaan).

"Maar', stelt Agoria in een commentaar, "Momenteel is het nog niet duidelijk of opnieuw van een ongunstige conjunctuur kan worden gesproken."