Belg Fabian Breës wint Toyota Logistic Design Award met Flock AGV-ontwerp

Fabian Breës wint de Toyota Design Award 2016 met zijn ontwerp ‘Flock’. Dat werd eind februari bekendgemaakt tijdens de Toyota press-preview voor de logistieke CeMAT-beurs.

Trefwoorden: #agv, #Duckling, #toyota, #Toyota Logistic Design Award

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.BE - De hoofdwinnaar, Fabian Breës (24), is een Belg en studeerde productontwikkeling aan de Universiteit Antwerpen. Met een collega zette hij ondertussen een design unit - designbyfrank.com - op waarmee ze op voertuigen mikken.

Zijn eerste prijs was goed voor 5.000 euro en zes maanden stage in Toyota’s Zweedse design- en ontwikkelingafdeling.

Het 'Flock'-concept van Breës
‘Flock’ heeft alles te maken met ‘samenwerken’ van autonome logistieke voertuigen in het magazijn. Flock - Engels voor een ‘vlucht’ (vogels) of ‘kudde ’- bouwt op een groter en één of meer kleinere AGV’s die ‘compatibel’ zijn met elkaar, in elkaar passen en samenwerken.

De grotere AGV pikt paletten in de hoogte op, haalt ze naar beneden en zet ze neer op zijn vorkenplateau. De kleinere schuift met zijn vorken tussen het mastportaal en de ‘opengewerkte vorken’ van de grotere en neemt de lading over of zet er een nieuwe lading in.

Moeder de gans en haar kuikens
De kleinere - de 'Duckling - is de drone-versie van een elektrische paletiseur. Het compacte ‘kleine eendje’ is nauwelijks groter dan zijn vorken. Het toestel is dan ook zeer wendbaar en vindt zich een weg dankzij zijn LIDAR-tracker.

Met camera’s herkent het andere zaken/mensen op zijn pad die het dan ontwijkt. Het komt best tot zijn recht in samenwerking met Mother Goose -moeder de gans- die lasten tot 5 m hoog hijst. De Goose is nauwelijks meer dan een rijdende mast, een ’portaal’ met onderaan links en rechts stabilisatoren die verder uitschuiven naarmate de last hoger gaat.

Eén Goose kan meerdere Ducklings bedienen binnen de ‘Flock’. De idee is dat één Goose en twee Ducklings hetzelfde werk verzetten als drie stevige heftrucks met chauffeur.

Naast efficiëntie is er ook gedacht aan het veiligheidsaspect. De AGV’s projecteren/tekenen op de grond een veiligheidsbuffer rond zich. Komt er iets in die ‘zone’, valt de machine stil.

Goede design maakt voor goede business
Het duurde even vooraleer de Japanse constructeur het belang van goede design inzag. Ondertussen is dat een Europese ‘verworvenheid’ geworden en is het merk wereldmarktleider in heftrucks.

“Goede design maakt voor goede business”, zei Matthias Fischer, voorzitter en CEO van Toyota Material Handling Europe. “De winnaars slaagden er in heftrucks te ontwikkelen zoals je ze nog nooit gezien hebt.” Dat was tegelijk het thema van de competitie.


(foto's: LDS, Toyota)

ACHTERGROND
Toyota Material Handling Europe schreef de tweejaarlijkse prijs voor het eerst uit in 2013. De eerste editie van de Award trok 130 inzendingen. Van de drie winnaars in 2014 werken er vandaag ondertussen twee in Toyota’s design team. Deze maal waren er vier keer meer inzendingen, in totaal welgeteld 565. Een eerste schifting bracht het aantal kandidaten tot honderd terug. De volgende editie van de wedstrijd is gepland voor 2018.