Lessen trekken uit de logistieke ’e-commerce’ markt in Nederland

Het Nederlandse rekruteringsbureau Yacht liet onderzoeken hoe engineers (ingenieurs en technici in het algemeen) voldoening puren uit hun job.

Trefwoorden: #e-commerce, #logistiek, #recrutering, #Yacht

Lees verder

HR

( Foto: Egemin )

Download het artikel in

ENGINEERINGNET.BE - Dat blijken niet de 'usual suspects' te zijn, maar 'waarde toevoegen' aan hun vakgebied.

In de logistiek zijn het daarenboven vooral de planners en supply chain engineers die (zeer) goed in de markt liggen. Niet meteen een verrassing: vooral in de zuidelijke regio, nabij de grens met België...

Voor engineers stijgt voldoening in werk wanneer zij het gevoel hebben waarde te kunnen toevoegen aan het vakgebied. Verder vinden zij bewondering van collega’s belangrijker dan van naasten. Het onderzoek kadert in een breder opzet dat zicht wil geven op de factoren die hoogopgeleide professionals in het algemeen voldoening geven in werk.

Ton Hopmans, algemeen directeur Yacht, daarover: «In het algemeen geldt dat professionals het structureel toevoegen van waarde aan het bedrijf belangrijk vinden. Daarnaast zoeken zij voldoende uitdaging in werk. Opvallend is dat voor werknemers tevredenheid over de huidige positie, doorgroeimogelijkheden en salaris niet de belangrijkste drijfveren zijn in hun werk.

Wat professionals belangrijk vinden, verschilt overigens per vakgebied. Zo speelt, in tegenstelling tot engineers en financials, 'het verschil kunnen maken' voor het vakgebied voor IT’ers een minder belangrijke rol». Engineers willen dus een impact realiseren op hun vakgebied, zoals technische innovaties en productverbetering.

Zij willen uitdagend werk doen en daarbij waarde kunnen toevoegen aan het vakgebied. Dat laatste is voor hen de voornaamste drijfveer in hun werk. 62% van de engineers kan deze behoefte goed vervullen in de huidige functie. Tevens beschouwt een gelijk aantal engineers (62%) de huidige baan als voldoende uitdagend. Dit betekent dat voor ruim een derde van deze groep veelgevraagde professionals verbetering mogelijk is.

Uit een vroeger onderzoek bleek bovendien dat vooral planners en supply chain - 'logistieke' - engineers in Nederland goed in de markt liggen. Dat heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met de achterstand die de Belgische regio opgelopen heeft in de logistieke omkadering van het sterk groeiende marktsegment 'e-commerce', want het is vooral in in het zuiden van Nederland dat de vraag sterk toeneemt.

Deze regio's zijn samen goed voor twee derde van de vacatures en laten een stijging zien van 50% ten op zichte van hetzelfde kwartaal in 2014. «Vooral de industrie en de logistieke dienstverleners in deze regio’s zijn op zoek naar supply chain professionals».

Toch ziet Yacht nog heel wat uitdagingen, waaruit overigens ook voor de Belgische sector lessen te trekken vallen: «Bedrijven hechten steeds meer belang aan de ontwikkeling van de supply chain managementfunctie. Dit komt door de toenemende aandacht voor procesgericht samenwerken binnen het bedrijf.

Tevens is er de wens om de samenwerking binnen de bedrijfskolom te optimaliseren. Bedrijven delen big data, creëren samen nieuwe dienstverlening en werken met gedeelde, integrale planningen. Voor deze uitdagende taken zijn professionals nodig met een stevige planningsachtergrond.

Bij voorkeur ook met ervaring in Sales & Operations Planning, kennis van meerdere planningssystemen en affiniteit met informatie Technology. Ook een sterk ontwikkeld analytisch vermogen, samenwerkingsvaardigheden en overtuigingskracht zijn nodig.

Dit type professional is schaars; kandidaten hebben daarom volop kansen op de arbeidsmarkt».


door Bert Belmans, Engineeringnet