Deze week wordt eerste Tesla Powerwall in particuliere woning geplaatst

Minister van Energie Annemie Turtelboom zal later deze week de eerste real-live installatie van de Tesla Powerwall in de Benelux bijwonen. De installatie gebeurt door Eneco.

Trefwoorden: #Annemie Turtelboom, #Eneco, #groene stroom, #Tesla, #Tesla Powerwall, #zonne-energie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Eneco )

ENGINEERINGNET.BE - Annemie Turtelboom zal tijdens een rondleiding in het huis uitgebreid kennismaken met deze huisbatterij, de werking en de toepassingen ervan.

Eneco is in de Benelux de eerste officiële distributeur van de Tesla Powerwall, een batterij waarmee huishoudens hun zelf opgewekte zonnestroom op kunnen slaan.

Turtelboom: “Eneco België bewijst met deze primeur opnieuw een trendsetter te zijn in het energiemodel van de toekomst. Deze batterij draagt bij aan het toekomstig decentraal energiesysteem waar tijdelijk overtollige hernieuwbare energie bij burgers wordt gestockeerd voor later gebruik.”

Met dit systeem kunnen consumenten met zonnepanelen overtollige zonne-energie tijdelijk op te slaan, zodat deze op andere momenten op de dag gebruikt kan worden. Op deze manier kunnen huishoudens eenvoudig het aandeel duurzame energie in hun totale energieverbruik vergroten en tegelijkertijd hun energierekening verlagen.