• 21/03/2016

WheelRight genomineerd voor internationale safety award

Bandenspanningcontrole specialist WheelRight is genomineerd voor een prestigieuze Intertraffic Innovation Award in de categorie Veiligheid.

Trefwoorden: #Intertraffic, #safety award, #WheelRight

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.NL - De prijzen worden op 5 april uitgereikt tijdens de openingsceremonie van Intertraffic Amsterdam, 's werelds grootste vakbeurs voor de sectoren infrastructuur, verkeer, parkeren en snelwegen.

Als één van slechts drie genomineerde bedrijven, is WheelRight gekozen door een jury bestaande uit zwaargewichten uit de industrie, waaronder dr. Peter van der Knaap, directeur van het Instituut voor Verkeersveiligheidsonderzoek, voor zijn innovatieve bandenspanningcontrolesysteem.

WheelRight’s technologie heeft inmiddels de belangstelling van bedrijven in heel Europa, en kan binnen afzienbare tijd gemeengoed worden op de Nederlandse tankstations, servicestations en parkeerplaatsen.

WheelRight ‘s bekroonde apparaat is een oplossing voor handmatige bandenspanningcontroles die kostbaar, onnauwkeurig en tijdrovend kunnen zijn. WheelRight’s drive-over systeem genereert makkelijk leesbare print-outs of sms-berichten voor automobilisten die geïnteresseerd zijn in hun bandenspanning.

Een te lage bandenspanning is een wijdverspreid, mondiaal probleem dat een bedreiging vormt voor de veiligheid op onze wegen en voor onze chauffeurs. Alleen al in Europa is een te lage bandenspanning in 9% van alle dodelijke verkeersongevallen en in 41% van de verkeersongevallen met ernstig letsel een factor, volgens de laatste EU-gegevens.

WheelRight verzamelde ook enkele schokkende statistieken bij een groot Brits snelwegtankstation, als onderdeel van een internationaal geprezen pilot onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met Welcome Break en Highways Engeland, dat deze sombere gegevens ondersteunt.

Met behulp van zijn geavanceerde technologie was WheelRight in staat om duizenden bandenspanningen te meten, automatisch en zonder een band aan te raken, WheelRight constateerde dat een kwart van de Britse auto’s met een gevaarlijk lage bandenspanning rijden. Intussen berijdt de gemiddelde vrachtauto de Britse wegen continu met tenminste één slecht opgepompte band.

WheelRight presenteert zijn bekroonde technologie op Intertraffic van 5-8 april 2016 in het kader van bewustwording van de ernstige veiligheidsrisico’s die een te lage bandenspanning wereldwijd vormen voor weggebruikers van snelwegen.

"We zijn verheugd met deze internationale award nominatie op het gebied van veiligheid en innovatie", aldus John Catling, chief executive van WheelRight.

"Wij geloven dat het regelmatig controleren van de bandenspanning aanzienlijke kosten- en veiligheidsvoordelen biedt voor alle bestuurders – nog afgezien van gemoedsrust. We twijfelen er niet aan dat ongelukken kunnen worden voorkomen door het creëren van meer bewustzijn over de gevolgen van slecht opgepompte banden voor de veiligheid van een voertuig. Voorkomen is beter dan genezen."

Bezoek stand 10,321 op Intertraffic en bekijk de technologie achter de statistieken, of bezoek wwww.wheelright.co.uk voor meer informatie.




Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.