Succesvolle vijfde editie van jobevent ‘We Are Chemistry’

In zaal Stuurboord in Antwerpen vond de vijfde editie plaats van ‘We Are Chemistry’, een jobevent op maat van de chemie, kunststoffen en life sciences.

Trefwoorden: #chemie, #Engineering, #essenscia, #Mathematics, #POM, #Science, #STEM, #technologie, #technologische opleiding, #Technology

Lees verder

HR

( Foto: We are Chemistry )

ENGINEERINGNET.BE - Zowat 400 studenten en werkzoekenden maakten kennis met de jobkansen bij een twintigtal bedrijven uit de sector.

‘We Are Chemistry’ is een initiatief van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen, met steun van provincie Antwerpen en sectorfederatie essenscia vlaanderen.

Al vijf jaar zet essenscia vlaanderen mee de schouders onder het jobevent ‘We Are Chemistry: Meet the pro’s, find the job’, dat de sector van de chemie en life sciences of een originele manier in de kijker zet.

De toenemende interesse van zowel bedrijven als studenten toont aan dat de formule aanslaat. Ondernemingen zijn permanent op zoek naar jong talent om de uitstroom van oudere werknemers op te vangen. Anderzijds beschouwen jongeren chemie, kunststoffen en farma meer en meer als aantrekkelijke sectoren om aan de slag te gaan, zoals ook blijkt uit de jaarlijkse Randstad-studie.

Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen: “Vorig jaar hebben onze sectorbedrijven in Vlaanderen meer dan 1 miljard euro aan investeringen gerealiseerd. Daarbij was de beschikbaarheid van hoogopgeleide en technisch geschoolde personeelsleden telkens een van de doorslaggevende argumenten in het investeringsdossier.”

Om de instroom van jong talent te verzekeren, blijft essenscia vlaanderen daarom inzetten op de promotie van STEM-studies (Science, Technology, Engineering, Mathematics) en neemt de sector vanaf volgend schooljaar mee het voortouw in de uitbouw van duaal leren als volwaardige onderwijsvorm.

Het jobevent ‘We Are Chemistry’ past perfect in die strategie doordat bedrijven er in contact komen met de juiste profielen voor jobs als procesoperatoren, onderhoudstechnici, wetenschappelijke onderzoekers of ingenieurs.


Dit waren de deelnemende bedrijven aan ‘We Are Chemistry’:
Alcon, BASF Antwerpen, Chemours, Covestro, DuPont de Nemours, EuroChem Antwerpen, Evonik, Imerys Graphite & Carbon, Indaver, INEOS, Janssen Pharmaceutica, Kuraray, Lubrizol, Monsanto, Nippon Shokubai Europe, Oleon, Praxair, Sanofi-Genzyme, Soudal en Total.