Chinese Techrules zoekt productielocatie voor zijn Europese fabriek

Chinese Techrules is gestart met oplijsten van mogelijke vestigingsplaatsen voor zijn productiebasis in Europa. "We willen voorlopige lijst in loop van volgende maanden rond hebben".

Trefwoorden: #Matthew Jin, #peking, #techrules, #trev, #turbine-recharging electric vehicle

Lees verder

Nieuws

( Foto: Techrules )

ENGINEERINGNET.BE - Het Chinese Techrules in Peking maakte eerder deze maand een (meer dan) succesvol debuut op de internationale autotentoonstelling in Genève.

De interesse vanuit Europa was zo groot dat de onderneming nu laat weten een overzicht te maken van de mogelijke vestigingslocaties voor zijn Europese plant

Deze shortlist wordt "in de loop van de volgende maanden" gefinaliseerd. De definitieve beslissing valt naar verwachting tegen het jaareinde van 2016.

Techrules heeft een technologie ontwikkeld - TREV genaamd, wat staat voor Turbine-recharging Electric Vehicle - waarmee ze de eerste Chinese supercar wil bouwen. Die willen de Chinezen de volgende "twee tot drie" jaar in de wereldmarkt zetten.

Nog enkele jaren later moet dan de grootschalige productie van stadauto's van start gaan. Het is voor dit laatste dat een vestigingsplaats worden gezocht.

Een klein bedrijfsteam stelt momenteel een shortlijst op van mogelijke productielocaties. "We kijken zowel naar bestaande fabrieken die direct beschikbaar zijn of dat op korte termijn zullen worden, als naar sites waar we een nieuwe fabriek van de grond af kunnen opbouwen."

"We waren onder de indruk van de positieve reacties in Genève", stelt CEO Matthew Jin in een commentaar. "We zijn een jong bedrijf met een gedurfd plan. Dat zoveel analisten, bedrijfsleiders en prominente media meegaan in onze visie, is een inspiratie voor ons."

Techrules heeft overigens samenwerkingsverbanden met 'gespecialiseerde partners' in het Verenigd Koninkrijk en Italië voor de verdere ontwikkeling van zijn supercar-project.