Strategische samenwerking tussen VIB en North Carolina State University

Deze nieuwe strategische samenwerking tussen VIB en North Carolina State University biedt groeipotentieel voor agrotechclusters in Vlaanderen en North Carolina.

Trefwoorden: #North Carolina State University, #onderzoek, #planten, #plantenbiotechnologisch onderzoek, #research, #VIB

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.BE - VIB en North Carolina State University (NC State) zijn internationaal toonaangevende spelers in het plantenbiotechnologisch onderzoek.

Ze hebben een sterke interactie met de plaatselijke agrotechclusters (respectievelijk de Gentse agrotechcluster en AgBio[sphere] in het Amerikaanse Research Triangle Park).

Zo ontstaat een uniek partnerschap binnen het wereldwijde agrobiotech-ecosysteem. Met hun samenwerking willen VIB en NC State het beste van twee werelden combineren door onderzoekers uit te wisselen, samenwerkingsverbanden op te starten, en gezamenlijk nieuwe bedrijven op te richten. Deze samenwerking biedt een groeipotentieel voor de sector in zowel België als North Carolina.

Johan Cardoen, algemeen directeur VIB: “We kijken enorm uit naar dit partnerschap met NC State. Ik ben ervan overtuigd dat dit verbond nieuwe onderzoekswegen zal openen en nieuwe kansen zal creëren om de groei van beide agrobiotechclusters, die wereldwijd toonaangevende innovatieclusters in de plantenwetenschappen zijn, een boost te geven.”

Richard Linton, decaan, NC State University, Faculteit Landbouw- en Levenswetenschappen: “We stellen vast dat VIB sterke en doeltreffende partnerschappen heeft met bedrijven in de sector aan de andere kant van de oceaan. We willen begrijpen hoe ze die partnerschappen hebben ontwikkeld, zodat we die ook hier kunnen uitbouwen. Maar dat is niet alles. Via dit partnerschap met VIB zullen wij de plantenwetenschappers van morgen opleiden, op een manier die echt multidisciplinair is en die studenten de kans geeft een internationale kijk en expertise te verwerven, wat hen nog waardevoller zal maken voor hun toekomstige werkgevers.”

VIB en NC State zullen focussen op samenwerkingsverbanden in het onderzoek naar de invloed van het bodemmicrobioom op planten, het delen van planten, systeembiologie en synthetische biologie, veldfenotypering, precisielandbouw en verwante wetenschappen.


(bron en foto: VIB)