Zelfreinigend filter bij Mondelez: 20% minder karamelverspilling - vakbeurs

Op Pumps & Valves 2016: Mondelez wist dankzij zelfreinigend filter productverspilling van karamel met 20% terug te dringen. Zonder smaakverschil van gerecupereerde karamel.

Trefwoorden: #filter, #finex, #mondelez, #russell, #russell finex, #zelfreinigend

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Russell Finex )

ENGINEERINGNET.BE - Mondelez International, één van de grootste koekjesproducenten, wilde in de Belgische productiesite het proces van één van haar chocoladerepen optimaliseren.

Tijdens het productieproces ging er karamel verloren en daarom zocht het bedrijf een zelfreinigend filter dat het verloren product kon recupereren. Er was een filter vereist die een pasta met een hoge viscositeit op een hoge temperatuur kon filteren. Zo kan de karamel in een vloeibare vorm blijven en hergebruikt worden.

Self-Cleaning Russell Eco Filter
De organisatie beschikte reeds over 7 trilzeven (Russell Compact Sieves) voor het zeven van meel en rekende daarom op deze aanbieder om dit filtratieprobleem op te lossen. Die bood aan om het Self-Cleaning Russell Eco Filter in de fabriek te testen.

Deze test leverde een zeer goed resultaat op. Het zelfreinigend filter kon karamel vloeibaar houden bij een temperatuur van 35°C tijdens het filtratieproces. Het apparaat scheidde de wafelkruimels van de karamel en de test was geslaagd.

Productverspilling met 20% gereduceerd
Een smaaktest wees uit dat er geen verschil was tussen een reep met of zonder de teruggewonnen karamel. Het resultaat: Mondelez besloot tot de aankoop en installatie van een SelfCleaning Russell Eco Filter.

Hierdoor werd productverspilling met 20% gereduceerd en verbeterde het afvalverwerkingsproces. Door het uniek zelfreinigend SpiroKlene-schapersysteem en het herbruikbare filterelement uit roestvrijstaal, is er minder tussenkomst nodig van een operator en het filterelement hoeft niet vervangen te worden, wat een aanzienlijke kostenbesparing als gevolg.


Te zien op Pumps & Valves 2016 op stand D4070

ACHTERGROND
Russell Finex produceert en levert al ruim 80 jaar zeefmachines, filters en separatoren om productkwaliteit te verbeteren, de productiviteit te verhogen en vloeistoffen en poeders vrij te houden van verontreiniging. Russell Finex is wereldwijd werkzaam in verschillende sectoren zoals voeding, farmaceutische producten, chemicaliën, hechtmiddelen, plastisols, lakken, metaalpoeders en keramiek.


Voor meer informatie:
Russell Finex
Zandvoortstraat 20
BE-2800 Mechelen
T.: +32 15 27 59 19
F.: +32 15 21 93 35
sales.nv@russellfinex.com
www.russellfinex.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.