Safinco neemt aandelen Gimv in Vandemoortele over

Safinco, de holding van de familiale aandeelhouders van Vandemoortele, heeft een overeenkomst bereikt om het 23,58 %-belang van Gimv in Vandemoortele over te nemen.

Trefwoorden: #aandelen, #familiaal bedrijf, #Gimv, #investeren, #Safinco, #Vandemoortele

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - Vandemoortele Vamix )

ENGINEERINGNET.BE - Gimv investeerde in 2009 in Vandemoortele door het verstrekken van een achtergestelde lening met warranten en versterkte zo de financiële structuur van het bedrijf. Bij uitoefening gaven de warranten Gimv recht op een deelneming van 23,58 % in het bedrijf.

Vanaf het begin schaarde Gimv zich volledig achter de strategie om een toonaangevende positie na te streven op de grote en groeiende Europese markt van diepgevroren bakkerijproducten naast het behoud van een sterke activiteit op het vlak van margarines, culinaire oliën en vetten.

Met de ondersteuning van de investeringsmaatschappij lanceerde Vandemoortele een ambitieus investeringsprogramma om de operationele performantie verder te verbeteren en de omzet te verhogen, zowel organisch als door middel van overnames.

Hierdoor was het bedrijf in staat om te groeien van een omzet van 970 miljoen euro en een REBITDA van 79 miljoen euro in 2007 naar een omzet van 1,4 miljard euro en een REBITDA van 130 miljoen euro verwacht voor 2016.

Vandaag is de groep, die twee bedrijfsonderdelen telt (bakkerijproducten en margarines, culinaire oliën en vetten), één van de toonaangevende voedingsproducenten in Europa. De groep heeft een solide balansstructuur en goede vooruitzichten voor verdere winstgevende groei.

Na afronding van de transactie, verwacht rond 31 mei 2016, zullen de familiale aandeelhouders van Vandemoortele via Safinco 100 % van het aandelenkapitaalin handen hebben.