Oost-Vlaamse campagne ’Word Energieke School’ opgestart

Voor het vierde schooljaar op rij spoort de Provincie Oost-Vlaanderen via de campagne 'Word Energieke School' scholen aan om energie te sparen.

Trefwoorden: #Eandis, #energiebesparing, #milieu, #Milieuzorg op school, #MOS, #provincie Oost-Vlaanderen

Lees verder

Opleiding

( Foto: Eandis )

ENGINEERINGNET.BE - De grote winnaar van dit project is natuurlijk het milieu, maar ook de school doet haar voordeel. 50 scholen krijgen energiebesparende ondersteuning ter waarde van 600 euro, en 5 scholen krijgen een complete ‘Word Energieke Dag’ aangeboden.

Deze campagne sluit naadloos aan bij de ambitie van de Provincie om tegen 2050 klimaatgezond te zijn. De campagne loopt opnieuw in samenwerking met Komosie vzw en het Milieuzorg op school (MOS)-project. Nieuw dit jaar is de samenwerking met energiedistributiebedrijf Eandis.

50 Oost-Vlaamse basis- én secundaire scholen krijgen in de loop van het schooljaar de Energiesnoeiers over de vloer om kleine energiebesparende maatregelen, zoals spaarlampen of radiatorfolie, te installeren. Deze maatregelen, ter waarde van 600 euro, worden volledig gefinancierd door de Provincie.

Uiteraard krijgen deze scholen ondersteuning om iedereen te sensibiliseren voor energie- en klimaatbewust gedrag. Ze kunnen hiervoor een ‘energiekoffer’ ontlenen en een beroep doen op educatieve ondersteuning van de provinciale MOS-begeleiders. De scholen krijgen meterkaarten, affiches, stickers en deurhangers om hun energieproject vorm te geven.

Onder de 50 scholen worden 5 gouden tickets verloot. In deze scholen organiseert MOS Oost-Vlaanderen telkens een ‘Word Energieke dag’ met leuke educatieve activiteiten rond energie en klimaat.

Deze 5 scholen krijgen daarbovenop een energie-audit en de volgende 3 schooljaren voorrang bij het ontlenen van de nieuwe energiekoffers.