imec en Crystal Solar produceren goedkopere efficiënte zonnecellen

Het Leuvense onderzoekscentrum imec en Crystal Solar melden dat ze zonnecellen met een efficiëntie van 22.5% hebben ontwikkeld met een nieuw productieproces voor siliciumschijven.

Trefwoorden: #Crystal Solar, #imec, #siliciumschijven, #zonnecelenergie, #zonnecellen

Lees verder

Techniek

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - Met dit nieuw productieproces voor siliciumschijven kunnen de kosten voor de productie van zonnecellen significant verlaagd worden. De resultaten zijn dan ook veelbelovend voor de markt van zonnecelenergie.

Crystal Solar’s productietechnologie (Direct Gas to WaferTM) maakt verschillende processtappen van het traditionele productieproces voor siliciumsubstraten overbodig, waardoor niet alleen de laagste kost/watt bereikt wordt, maar ook de kost voor het opzetten van een productiefaciliteit drastisch daalt.

imec heeft zijn productieproces voor hoge efficiëntie nPERT Si zonnecellen aangepast aan hun siliciumschijven. Het resultaat is een record energie-omzettingsefficiëntie voor dit soort zonnecellen met hoge kwaliteit.

Jozef Szlufcik, PV Departmentdirecteur bij imec: “De combinatie van ons geavanceerd zonnecelproces en de vernieuwende productietechniek van Crystal Solar effent het pad naar de productie van hoogefficiënte zonnecellen aan een lagere kost. ”

T.S. Ravi, CEO Crystal Solar. “Dit is een nieuw paradigma in zonnecelproductie dat de mogelijkheid geeft om verschillende stappen in de productie te bypassen en zo de productiekost en de kost per geproduceerde watt sterk te verminderen. We willen in de nabije toekomst de efficiëntie verder verhogen naar meer dan 23%.”