Tankbeveiliging: essentieel om productieverliezen te beperken - vakbeurs

Op Pumps & Valves 2016: Sodeco Valves optimaliseert processen met een betrouwbare tankbeveiliging, waaronder ademventielen, vlammendovers en tank blanketing valves.

Trefwoorden: #ademventielen, #Pumps & Valves, #Sodeco Valves, #tankbeveiliging, #tank blanketing valves, #vlammendovers

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Op de vakbeurs Pumps & Valves 2016 pakt aanbieder Sodeco Valves uit met de tankbeveiligingsproducten van het merk Elmac Technologies. Tankbeveiliging is essentieel om kostelijke shutdowns te elimineren en zo de productverliezen tot een minimum te beperken.

Ademventielen (breather valves)
Ademventielen zijn specifiek ontworpen voor onder- en overdrukbeveiliging van opslagtanks bij bijvoorbeeld het vullen of legen van een tank. Een perfecte afdichting is daarbij noodzakelijk om productverlies tegen te gaan. De RV serie biedt betrouwbaarheid samen met gebruiks- en onderhoudsgemak. Het geoptimaliseerde ontwerp van de zitting/pallet laat bovendien vaak een kleinere klep DN toe.

Vlammendovers (Flame Arresters)
Wanneer ontvlambare gassen door leidingen stromen of in tanks opgeslagen worden, kan één enkele ontstekingsbron (vonk, zelfontbranding, statische elektriciteit, blikseminslag, chemische reactie,…) een ware ravage aanrichten. Een vlammendover is een passief beveiligingselement dat gas of damp doorlaat, maar een vlammenfront tegen houdt. Het doordachte ontwerp van Elmac vlammendovers zorgt er bovendien voor dat het drukverlies tot 30% lager is dan bij andere fabrikanten.

Tank Blanketing Valves (TBV)
Een TBV injecteert een inert gas, meestal stikstof, in de ruimte boven het vloeistofniveau in de tank als de druk daalt beneden een vooraf ingesteld niveau en sluit als de druk terug gestegen is naar een aanvaardbaar niveau. Het gebruik van een stikstof ‘deken’ beschermt het product niet alleen tegen contaminatie, maar ook tegen oxidatie en verdamping (productverlies).

Compleet leveringsprogramma
Naast bovenvermelde producten heeft Sodeco ook vents, veiligheidskleppen, breekplaten en afsluiters zoals kogelkranen, vlinderkleppen, dual expanding plug valves, terugslagkleppen, schuifafsluiters, enz. Met onze kennis en ervaring helpen wij onze klanten hun installatie te optimaliseren.


Te zien op Pumps&Valves 2016 op stand G4020.

Meer informatie:
Sodeco Valves
T.: +32 2 583 55 00 - F.: +32 2 583 55 29
sodeco@sodeco.be
www.sodeco-valves.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Leestip