Vernieuwde ForFarmers fabriek in Almelo

ForFarmers investeerde de afgelopen jaren 4,5 miljoen euro in de modernisering van de fabriek, waar op jaarbasis 200.000 ton rundveevoer wordt geproduceerd.

Trefwoorden: #bulk, #ForFarmers fabriek, #laadstraat, #rundveevoer

Lees verder

Techniek

( Foto: ForFarmers )

ENGINEERINGNET.NL - “We doen dit omdat we vertrouwen hebben in de toekomst van de veehouderij in deze omgeving”, benadrukte Jan Potijk, COO ForFarmers Nederland, voorafgaand aan de opening, die onlangs plaatsvond.

De fabriek kreeg onder andere een nieuwe regelkamer en nieuwe elektrische installaties. Ook de laadstraat van de bulkwagens is drastisch vernieuwd. Hierdoor is de laadtijd van een bulkwagen gehalveerd tot 25 minuten.

Jan Buitenga, die in 1962 als eerste directeur de fabriek aan de Jollesweg in Almelo opende, was 54 jaar later opnieuw aanwezig om samen met Yvon Jaspers, burgemeester Jon Hermans van Almelo en Jan Potijk de opening van de vernieuwde locatie te voltrekken.

De bezoekers konden zich tijdens een rondgang door de fabriek laten informeren over alle vernieuwingen. Buiten was er een markt met streekproducten en stands van bedrijfsonderdelen van ForFarmers en leuke attracties voor kinderen.

Eén van de blikvangers was Big Boukje 192, de koe die onlangs als eerste koe in Nederland de grens van 200.000 kg geproduceerde melk passeerde. Speciaal voor de relatiedag hadden eigenaren Jos en Ingrid Knoef de 18-jarige koe mee naar Almelo gebracht.

Hier is al het mengvoer geproduceerd dat Big Boukje 192 kreeg in de lange aanloop naar haar record.