Ardo verwerft 100% van de aandelen van Benimodo

De groepen Ardo en Bonduelle, Europese marktleiders in groentenverwerking, melden dat de transactie met betrekking tot Ultracongelados de la Ribera (UCR) succesvol werd afgerond.

Trefwoorden: #Ardo, #Bonduelle, #conserven, #groenten, #groentenverwerking, #Ultracongelados de la Ribera

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - ArdoTV )

ENGINEERINGNET.BE - Op basis van de voorwaarden van de overeenkomst tussen beide bedrijven, verwierf Ardo met terugwerkende kracht tot 1 januari 2016 zowel de Bonduelle-aandelen als de onroerende activa van de site in Benimodo.

De transactie zal leiden tot de integratie van de productiefaciliteit in de industriële structuur van Ardo. De bestaande productie afspraken blijven behouden en de fabriek zal de komende vijf jaar producten aan Bonduelle blijven leveren.

In de productie unit in Benimodo produceert UCR vandaag bijna 30.000 ton vriesverse groenten en groentebereidingen, goed voor een jaarlijkse omzet van meer dan 35 miljoen euro.

Met een omzet van meer dan 841 miljoen euro in 2015 is de groep Ardo Europees marktleider in de productie van vriesverse groenten, kruiden en fruit. Vandaag telt de groep 20 productie-, distributie- en verpakkingssites in 8 Europese landen en verkoopt wereldwijd 762.000 ton vriesverse groenten, kruiden, fruit, pasta en rijst.

De groep Bonduelle (met hoofdzetel in Villeneuve d'Ascq, Frankrijk), wereldmarktleider in verwerkte groenten, boekte een omzet van 1.982 miljoen euro in het boekjaar dat afliep op 20 juni 2015.

Het telt wereldwijd 58 industriële sites en 9.500 werknemers. De groenten van Bonduelle worden geteeld op 128.000 hectare en verkocht in 100 landen via alle mogelijke distributiekanalen en technologieën.