E.ON gunt contract Arkona offshore wind project aan Van Oord

Energieleverancier E.ON heeft een contract voor het transport en installatie van de funderingen voor het Duitse offshore wind project Arkona gegund aan Van Oord.

Trefwoorden: #Arkona offshore wind project, #E.ON, #funderingen, #Van Oord, #windmolenpark

Lees verder

Techniek

( Foto: Van Oord )

ENGINEERINGNET.BE - Van Oord gaat de 60 monopiles en transitiestukken voor het project installeren. Voor het installeren van de funderingen van het Arkona offshore wind project zal het hefschip Svanen ingezet worden.

Arnoud Kuis, managing director Van Oord Offshore Wind Projects: ‘De installatiestrategie is gebaseerd op het bewezen concept dat de funderingen en componenten drijvend naar het hefschip worden gebracht. Deze methode werd de afgelopen jaren geoptimaliseerd.’

Het hefschip installeerde reeds ruim 500 monopiles met deze methode. De installatiewerkzaamheden staan gepland voor 2017.

Het Arkona offshore wind project ligt meer dan 35 km ten Noorden van het Duitse eiland Rügen (Oostzee) en krijgt een opgesteld vermogen van 385 MW.

Daarmee zal het duurzame energie gaan leveren aan 400,000 huishoudens. E.ON heeft de verantwoordelijkheid voor de bouw en het beheer van het offshore wind project.

Energiebedrijf Statoil heeft een 50% belang en is vanaf het begin af aan betrokken bij het project.