Aantal faillissementen daalt met 12% in april 2016

Uit de nieuwe Graydon Barometer blijkt dat het aantal faillissementen in april, in vergelijking met verleden jaar, met 12% gedaald is. In totaal gingen 841 zaken failliet.

Trefwoorden: #Brussel, #faillissementen, #Graydon, #Graydon Barometer, #horeca, #Vlaanderen, #Wallonië

Lees verder

HR

ENGINEERINGNET.BE - Over de eerste vier maanden van dit jaar noteert Graydon een daling van 16%t in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Eric Van den Broele, Senior Manager Research & Development bij Graydon: “De daling zet zich door in het gehele land. Over de eerste vier maanden van dit jaar noteren we binnen het Vlaamse Gewest een daling van het aantal faillissementen met 7,5%, in Wallonië zien we een daling met bijna 21% en het Brusselse Gewest kende een daling van bijna 31%.”

Noch de effecten van de aanslagen, noch die van de invoering van de voetgangerszone vertalen zich op dit ogenblik al in sterk verhoogde faillissementscijfers.

Eric van den Broele: “We zien weliswaar een lichte stijging van het aantal faillissementen in de horeca in Brussel. De horecaproblematiek binnen Brussel wordt wel duidelijk van zodra we de horecafaillissementen in verhouding tot de andere faillissementen plaatsen.

In 2014 stond de Brusselse horeca nog in voor 14,9% van de Brusselse faillissementsuitspraken terwijl dit sedert begin 2016 stijgt naar 23,1%. Overigens nemen wij ook binnen het Vlaamse gewest een gelijkaardige stijging waar.”


(Infografiek: Graydon)