Sweco werkt mee aan Frans metronetwerk Grand Paris Express

Sweco zal, in opdracht van de Franse openbare instelling «Société du Grand Paris», de projectcoördinatie en detailed design verzorgen van de automatische metrosectie van Lijn 17.

Trefwoorden: #Erwin Malcorps, #infrastructuur, #metro, #Parijs, #Sweco Belgium

Lees verder

Techniek

( Foto: Sweco Belgium - Erwin Malcorps )

ENGINEERINGNET.BE - De opdracht bestaat erin de blauwdruk en infrastructuurprojecten van het Franse openbaar transportnetwerk Grand Paris Express te ontwerpen, uit te werken en uit te voeren.

Het consortium onder leiding van Sweco Belgium werd als partner voor Lijn 17, sectie Le Bourget RER/Le Mesnil-Amelot, weerhouden. Het ereloon voor het consortium bedraagt om en bij de 49 miljoen euro.

Lijn 17 beslaat ongeveer 20 km, waarvan 5 km bovengronds. De lijn bevindt zich vooral in de randstad, doorkruist twee luchthavens (Le Bourget en Charles De Gaulle), een expositiepark en landbouwgebieden.

Het traject zal aansluiten op het toekomstig station Le Bourget RER (buiten deze opdracht), dat één van de belangrijkste knooppunten zal worden van het toekomstige Grand Paris Express.

Sweco Belgium heeft het projectbeheer in handen, de coördinatie van de studies van civiele techniek en engineering van de stations en de bijbehorende werken. Dit in partnerschap met de engineeringbureaus Ingerop, AIA Ingénierie, drie architectenbureaus (Benthem Crouwel, Atelier Novembre Architecture en Explorations Architecture) en tal van onderaannemers zoals Amberg, CEBTP en Iris Conseil.

Erwin Malcorps, Managing Director Sweco Belgium: “Om alles in goede banen te leiden, zullen wij in Saint-Denis een kantoor inrichten om als team aan dit project te werken. De toewijzing van dit project zal onze expertise op het vlak van metro- en civiele bouwkunde internationaal versterken.”

Het project zou beëindigd moeten zijn tegen 2024.