Plaatsing nieuwe spoorbrug Muiderberg (+video)

Langs de A1 bij Muiderberg bouwde Rijkswaterstaat, in samenwerking met ProRail, een 55 meter hoge spoorbrug. Deze wordt in de avond en nacht van 6 op 7 mei schuin over de A1 gereden.

Trefwoorden: #A1, #Muiderberg, #Prorail, #Rijkswaterstaat, #sspoorbrug

Lees verder

Nieuws

( Foto: Prorail )

ENGINEERINGNET.NL - Rijkswaterstaat is opdrachtgever van de verbreding van de A1 en ook van de bouw van de spoorbrug.

Als de brug komend weekend op zijn plaats is gereden wordt hij verder op locatie afgebouwd. Dan komt er een betonnen dek op en worden bovenleiding, ballast, spoorstaven en seinen aangebracht.

Eind augustus wordt de spoorbrug aangesloten op het spoor en is ProRail eigenaar en beheerder. Dan ligt er een 255 meter lange spoorbrug van 55 meter hoogte, die in totaal 14.500 ton weegt. Een icoon in het landschap.

Tijdens het verplaatsen van de brug wordt de A1 tussen knooppunten Diemen en Muiderberg volledig afgesloten in beide richtingen van vrijdag 6 mei 20.00 uur tot zaterdag 7 mei 12.00 uur.

ProRail zal in het weekend van 7 en 8 mei aan het spoor tussen Almere en Weesp werken. Er worden vervangende bussen ingezet.

Uit veiligheidsoverwegingen wordt de omgeving rond de nieuwe spoorbrug afgesloten, zowel voor gemotoriseerd verkeer als voor fietsers en voetgangers.