Vorig jaar minder energieklachten bij Federale Ombudsdienst voor Energie

De Federale Ombudsdienst voor energie heeft zijn activiteitenrapport over 2015 gepubliceerd. FEBEG stelt een drastische daling vast van het aantal energieklachten over de laatste jaren.

Trefwoorden: #elektriciteit, #FEBEG, #Federatie van Belgische Elektriciteits- en Gasbedrijven, #gas, #ombudsdienst

Lees verder

Nieuws

( Foto: FEBEG )

ENGINEERINGNET.BE - Dit niettegenstaande de vele regelgevende en fiscale wijzigingen met impact op de factuur (voor de elektriciteitsfactuur alleen al 26 federale en regionale aanpassingen in 2015).

Het aantal energieklachten is nog nooit zo laag geweest als in 2015. De Federale Ombudsdienst voor Energie heeft 4211 energieklachten ontvangen, hetzij een 12,5% minder als in 2014.

Marc Van den Bosch Directeur Generaal van FEBEG: “De halvering van het aantal klachten is het resultaat van de aanzienlijke inspanningen die de energieleveranciers hebben geleverd om de kwaliteit van de dienstverlening steeds verder te verhogen.”

De leden-leveranciers van FEBEG beleveren in dit land ongeveer een 7,5 miljoen punten (voor gas en elektriciteit). Dit, in vergelijking met het totaal aantal ontvangen klachten voor de telecom sector (+/- 18.000 klachten in 2015) en de postsector (+/-16.000 klachten in 2014), is geen slecht resultaat.

Van den Bosch: “Uiteraard zullen onze leden er alles aan doen om de dienstverlening in 2016 nog verder te verbeteren, zelfs als niet alle hefbomen in hun handen liggen. Zoals de Federale Ombudsdienst voor Energie het zelf onderlijnt, riskeren de recente verhogingen van het gereguleerde deel van de factuur deze dalende trend van het aantal klachten evenwel om te buigen in 2016”.


Over FEBEG
De Federatie van Belgische Elektriciteits- en Gasbedrijven vertegenwoordigt de producenten van elektriciteit, de handelaars en leveranciers van elektriciteit en gas evenals de laboratoria in deze sectoren.

FEBEG heeft 28 effectieve leden, die rechtstreeks meer dan 7.500 personen te werk stellen en een omzet van om en bij de 21,5 miljard EUR vertegenwoordigen.