5,5 miljoen euro voor internationale uitrol Cyber Security platform

INKEF Capital en KPN Ventures investeren dit bedrag in EclecticIQ, leverancier van Threat Intelligence Technology, voor uitbreiding van het bedrijf in diverse markten en landen.

Trefwoorden: #Cyber Security platform, #EclecticIQ, #INKEF Capital, #Threat Intelligence Technology

Lees verder

Techniek

( Foto: screenshot website EclecticIQ )

ENGINEERINGNET.NL - EclecticIQ is een leverancier van toegepaste Cyber Threat Intelligence (CTI) technologie, die beveiligingsprogramma's van bedrijven en overheden in staat stelt een volwassen CTI-programma in te zetten, en analisten stimuleert om de controle over hun dreigingsbeeld weer in eigen hand te nemen en zo de blootstelling te verminderen.

De missie van EclecticIQ is het evenwicht te herstellen in de strijd tegen cybervijanden. Het vlaggenschip, EclecticIQ Platform, is een Threat Intelligence Platform. Dit maakt operationalisering van de uitwisseling van beveiligingsinformatie mogelijk, zet aan tot gezamenlijke analysewerkstromen en zorgt dat mogelijkheden voor opsporing van cyberdreigingsinformatie en preventie en respons op cyberdreigingen tijdig geïntegreerd kunnen worden.

De totale investering, die het bedrijf heeft binnengehaald, bedraagt nu 6,5 miljoen euro. Dit geld wordt door EclecticIQ gebruikt om haar basis verder te verstevigen en voor uitbreiding in diverse sectoren en landen. Financiële instellingen en overheidsinstanties zijn kernmarkten voor EclecticIQ.

EclecticIQ heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en kantoren in Londen en Chișinău, Moldavië. In 2015 werd de onderneming onderscheiden met de EU IPACSO Cyber Security Award.

INKEF Capital is een in Amsterdam gevestigde maatschappij voor durfkapitaal, dat zich richt op langdurige samenwerking en actieve ondersteuning van innovatieve technologiebedrijven. INKEF Capital werd in 2010 opgericht door het Nederlandse pensioenfonds ABP en met 200 miljoen euro in beheer is het een van de grootste durfkapitaalfondsen in Nederland. INKEF richt zich op investeringskansen in gezondheidszorg, technologie en IT/nieuwe media.

KPN Ventures is de investeringstak van KPN. Het is gericht zich op investeringen in het vroege groeistadium van Europese technologiebedrijven binnen de segmenten Internet of Things, Smart Home, e-Health, Cyber Security, OTT, Cloud services en Data & analytics-toepassingen.