Q8Oils investeert 87 miljoen euro in Antwerpse mengfabriek

Q8Oils heeft zijn mengfabriek in Antwerpen officieel geopend. Met een investering van 87 miljoen euro is dit meteen een van de grootste en meest geavanceerde fabrieken in Europa.

Trefwoorden: #basisolie, #KPI, #mengfabriek, #Q8, #Q8Oils, #vullijn

Lees verder

Techniek

( Foto: Q8 )

ENGINEERINGNET.BE - Deze mengfabriek is een van de grootste en meest geavanceerde in Europa. Dankzij een investering van 87 miljoen euro heeft de faciliteit nu een mengcapaciteit van 125 miljoen liter, uitbreidbaar tot 250 miljoen liter per jaar.

Het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland zijn uitstekend bereikbaar via de snelweg, het spoor en de zee. De laadarmen aan de aanlegsteiger zijn geschikt voor schepen tot 5.000 ton en produceert 24 basisolie- en 42 additieventanks.

Verder kan de menginstallatie batches tot 400.000 liter produceren en de vulhal is uitgerust met half- en volautomatische vullijnen. De strenge interne procedures voor kwaliteitscontrole en de technische ontwikkelingscapaciteiten van wereldklasse worden bovendien aangevuld met een ISO 9001, ISO 14001 en RC 14001 certificering.

Fadel AlFaraj, Kuwait Petroleum Global Business Managing Director: “De mengfaciliteit werd oorspronkelijk gebouwd in 1891 als een opslagplaats voor brandstof- en smeermiddelenimport uit de VS. Wij kochten de fabriek in 1983.

Vandaag zijn we trots op de opening van deze state-of-the-art, ecologisch verantwoorde mengfabriek, die blijft gerund worden door lokale, ervaren medewerkers uit de Antwerpse regio.”