Ulrich Penzkofer neemt ontslag als CEO NRB Groep

Na 4 jaar als CEO van de NRB Groep beschouwt Ulrich Penzkofer zijn opdracht om het bedrijf om te vormen tot een leidende ICT-speler als volbracht en beslist hij het bedrijf te verlaten.

Trefwoorden: #ICT, #NRB, #Ulrich Penzkofer

Lees verder

HR

( Foto: NRB - Ulrich Penzkofer )

ENGINEERINGNET.BE - In de vier jaar als CEO heeft Ulrich Penzkofer het bedrijf ingrijpend gewijzigd, zowel naar interne organisatie, management- en kwaliteitssystemen als op het gebied van marktpositionering en dienstenaanbod.

De externe groei die reeds was ingezet door zijn voorganger Guy Uerlings werd verdergezet met vier overnames, met als belangrijkste de acquisitie van de Trasys Groep in oktober 2015.

Vandaag behoort de NRB Groep tot de top-drie van de Belgische ICT-dienstverleners, met een omzet van meer dan 300 miljoen euro en meer dan 2000 werknemers.

Ulrich Penzkofer: “Ik ben zeer tevreden over het werk dat ik hier heb kunnen doen. De resultaten spreken voor zich en het bedrijf heeft opnieuw een sterk toekomstperspectief. Mijn opdracht als ‘turnaroundmanager’ zit er dan ook op. Het was trouwens nooit de bedoeling dat ik dit bedrijf zou blijven leiden op de lange termijn.”

Bernard Thiry, CEO van het moederbedrijf Ethias en voorzitter van de Raad van Bestuur van NRB: “Ulrich Penzkofer is erin geslaagd ingrijpende structurele veranderingen door te voeren in het servicemodel van NRB om tegemoet te komen aan de nieuwe digitale realiteit.”

Ulrich Penzkofer blijft nog tot 31/08/2016 bij NRB.