Ook Sint-Martens-Latem investeert in aardgasvoertuigen

Het gemeentebestuur van Sint-Martens-Latem investeert in nieuwe bedrijfsvoertuigen op aardgas. Door deze investering zet de gemeente een belangrijke stap naar een groener voertuigenpark.

Trefwoorden: #aardgasvoertuig, #CNG, #Eandis, #Sint-Martens-Latem, #vulstation

Lees verder

Nieuws

( Foto: Eandis )

ENGINEERINGNET.BE - Het wagenpark van de gemeente Sint-Martens-Latem is uitgebreid met twee nieuwe aardgasvoertuigen.

In de zoektocht naar alternatieven voor fossiele brandstoffen en de overstap naar een duurzame vloot werd geopteerd voor de aankoop van twee CNG-voertuigen, met name een bestelwagen met open laadbak en een gesloten bestelwagen.

CNG staat voor ‘Compressed Natural Gas’ of samengeperst aardgas. Dat is niet te verwarren met LPG, een minder milieuvriendelijk restproduct uit de bewerking van aardolie.

Deze aankoop is tot stand gekomen samen met netwerkbeheerder Eandis, dat fungeerde als aankoopcentrale voor de aankoop van de voertuigen. Ook voor het voorlopig beperkte aantal publieke gastankstations werd een oplossing geboden.

Er is een privé CNG-vulstation geplaatst in de gemeenteloods van de technische diensten aan de Lijnstraat in Sint-Martens-Latem.

Het gaat om een zogeheten ‘slow fill’-station, aangesloten op het gewone aardgasnet. Daarmee kan een voertuig op vier uur tijd worden volgetankt.