Nieuw distributiecentrum Distrilog in Gentse haven ingehuldigd

Vorige week werd het nieuwe 22.000 m² grote distributiecentrum van de Distrilog Group aan het Kluizendok in de Gentse haven officieel ingehuldigd.

Trefwoorden: #distributiecentrum, #Distrilog, #Gents Havenbedrijf, #Kluizendok, #logistiek, #WDP, #WDPort of Ghent Logistic Park

Lees verder

Nieuws

( Foto: Havenbedrijf Gent )

ENGINEERINGNET.BE - Dit is een eerste realisatie op het ‘WDPort of Ghent Logistic Park’ aan het Kluizendok dat vastgoedspecialist WDP bouwt. Het Havenbedrijf Gent is erg opgetogen met deze verdere ontwikkeling van het Kluizendok en de creatie van 35 jobs.

Ruim twee en een half jaar geleden kondigde WDP het grote project WDPort of Ghent Logistic Park aan. De ontwikkeling van een multimodaal logistiek park van 200.000 m² aan het Kluizendok in de Gentse haven.

Een eerste gebouw van 22.000 m² is inmiddels gerealiseerd. WDP investeerde 10 miljoen euro in dit distributiecentrum waar Distrilog Group de logistieke activiteiten zal verzorgen voor een grote internationale speler.

Hier worden er voor de Benelux chemische hulpstoffen ontvangen, behandeld en verstuurd zoals smeermiddelen, additieven en onderhoudsmiddelen. De site is voorzien van een zone voor gevaarlijke goederen en stoffen. Dit nieuwe distributiecentrum creëert al werkgelegenheid voor een 35-tal werknemers, maar dit kan oplopen tot 50 jobs.

De huidige capaciteit is reeds voor 90% benut. Distrilog kijkt dan ook al uit naar een uitbreiding in de loop van 2017. WDP gaat alvast van start met een extra bouwaanvraag om deze uitbreiding te realiseren.

Het distributiecentrum wordt ontsloten door middel van een nieuw aangelegde weg (de Ferdinand Magellaanstraat) tot aan de Vasco da Gamalaan. Deze laatste sluit direct aan op de R4-West. Het Havenbedrijf investeerde hiervoor bijkomend 1 miljoen euro.

Het Havenbedrijf Gent is verheugd met de start van deze realisatie. Het wil immers het Kluizendok verder ontwikkelen en enkele Europese (logistieke) distributiecentra aantrekken.

Deze investering laat de Gentse haven toe zijn positie in de sector van logistieke activiteiten met toegevoegde waarde te versterken.