Joint-venture tussen Primagaz en Pitpoint voor ontwikkeling LNG markt

Primagaz Nederland en PitPoint Clean Fuels hebben een overeenkomst getekend voor de overname van 50% van de aandelen van PitPoint LNG door Primagaz.

Trefwoorden: #joint-venture, #LNG, #Pitpoint, #Primagaz

Lees verder

Techniek

( Foto: Primagaz )

ENGINEERINGNET.NL - De hiermee gevormde nieuwe joint venture zal zich volledig richten op de exploitatie van LNG voor de transport en marine markt.

Beide bedrijven brengen hun eigen expertise in om zo een nieuw, toekomst-zeker en betrouwbaar bedrijf te vormen dat zich specialiseert in de uitbouw van de huidige LNG activiteiten van beide spelers.

De joint venture zal de markt bedienen initieel onder de naam PitPoint LNG en heeft als ambitie op korte termijn het bouwen van 5 LNG truckstations in de Benelux en 2 bunkerstations voor de binnenvaartsector. Op de middellange termijn is het doel minimaal 10 truckstations samen te ontwikkelen.

De inbreng van PitPoint zal zich vooral focussen op de bouw, het onderhoud en de exploitatie van de LNG stations, zoals het LNG station in Zwolle dat recent al in een nieuw jasje gestoken werd.

Primagaz NL brengt dan weer heel wat expertise in met betrekking tot sourcing, handling en distributie van LNG.

De Joint-venture is aangemeld bij de Europese Commissie en beide bedrijven verwachten het goedkeuringsproces op korte termijn positief af te ronden.