Vlajo Ambassadeurslabel voor Universiteit Antwerpen

De Universiteit Antwerpen ontving het Vlajo Ambassadeurslabel voor het ondernemingsgericht traject The Company.

Trefwoorden: #The Company, #Universiteit Antwerpen, #Vlaamse Jonge Ondernemingen, #Vlajo

Lees verder

HR

( Foto: Vlajo.org - The Company )

ENGINEERINGNET.BE - Eind april ontving de Universiteit Antwerpen het Vlajo Ambassadeurslabel uit handen van minister Muyters, voor The Company, een project van de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen.

Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) zet zo de minor (keuzeproject) in de schijnwerpers als de ideale manier om studenten ondernemerschap aan te leren.

Om ingenieursstudenten warm te maken voor ondernemen kunnen ze sinds september 2011 kiezen voor het ondernemingsgericht traject The Company aan de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen.

In dit bedrijf werken studenten uit alle studiejaren samen en kunnen ze opklimmen van medewerker tot CEO, directeur financiën, directeur projecten of directeur communicatie.

Met dit initiatief verwerven ze eigenschappen en ervaring die ze een stapje voor geven in het bedrijfsleven. Dit gebeurt onder andere aan de hand van gastsprekers en SBP-projecten (Small Business Projects).

The Company organiseert ook elk jaar verschillende Inspirational Lectures waar zowel startende als ervaren ondernemers hun verhaal en visie vertellen.

Vlajo reikte het Ambassadeurslabel uit aan scholen die ondernemerschapsonderwijs structureel mee in hun visie en beleid hebben opgenomen en de ondernemingszinprogramma’s breed en juist inzetten.