Genomineerden GreenTech Innovation Award 2016 bekend

Een internationale vakjury selecteerde 14 genomineerden uit 73 inzendingen voor de GreenTech Innovation Award 2016, die op 14 juni wordt uitgereikt tijdens GreenTech Amsterdam.

Trefwoorden: #Aalt Dijkhuizen, #GreenTech Innovation Award, #nominaties, #Wageningen UR

Lees verder

Techniek

( Foto: GreenTech )

ENGINEERINGNET.NL - De GreenTech Innovation Award, die dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd, kent drie prijzen toe voor het meest innovatieve product of oplossing in de (glas)tuinbouw. Het gaat om de volgende categorieën: production, equipment en automation solutions. Eén van deze drie winnaars wordt verkozen als algemene winnaar.

"Als jury zijn we erg enthousiast over zowel het aantal als de kwaliteit van de inzendingen voor de GreenTech Innovation Award 2016. Het toont het hoge niveau van innovatie in de (glas)tuinbouw. De genomineerden mogen zichzelf echt beschouwen als het neusje van de zalm", aldus juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen, voormalig president van Wageningen UR en benoemd door de Nederlandse minister van Economische Zaken als boegbeeld van de Topsector Agri & Food.

Genomineerden in de Production category:

  1. RootmaXX van Saint-Gobain Cultilene (Nederland)
  2. ISO Cutting and Planting robot 1800 van ISO Group (Nederland)
  3. ISO Plantsampler van ISO group (Nederland)
  4. GrowCoon van Maan Biobased products BV (Nederland)
  5. Biospreader van Royal Brinkman (Nederland)

Genomineerden in de Equipment category:

  1. 2SaveEnergy greenhouse covering van 2SaveEnergy (Nederland)
  2. Triton van Van der Ende Groep (Nederland)
  3. AntiReflect van Mardenkro (Nederland)
  4. NUF water recycling van NUFiltration Ltd. (Israel)
  5. Priva Deleafing Robot van Priva (Nederland)
  6. ValkScreenVision screen insertion system van Van der Valk Horti Systems (Nederland)

Vier inzendingen zijn genomineerd in de categorie Automation Solutions. Op verzoek van één van de genomineerde bedrijven, wordt de vierde nominatie op dit moment nog niet bekend gemaakt.

  1. Paskal Growth Analyser van Paskal Technologies Ltd. (Israel)
  2. C.H.I.M.P van Phenokey (Nederland)
  3. HortiMaX-Go! van Ridder Hortimax Group (Nederland)

Alle genomineerde producten zijn tijdens de beurs te zien in het InnovationLAB. Dit is opgezet om exposanten en bezoekers de kans te geven om ervaringen en inzichten uit te wisselen op het gebied van tuinbouwinnovaties.

“Nieuwe producten zijn een extreem belangrijk onderdeel van GreenTech en het InnovationLAB is een inspirerend fysiek element. Hier kunnen bezoekers met eigen ogen kennis maken met de meest recente ontwikkelingen in de bedrijfstak”, legt Mariska Dreschler, Manager GreenTech, uit.

GreenTech ondersteunt dit jaar wederom AMREF Flying Doctors middels het doneren van het inschrijfgeld van de Innovation Award.