Encon optimaliseerde energie en klimaat bij Punch Powertrain

De vestiging van Punch Powertrain in Sint-Truiden is meer dan alleen maar het hoofdkantoor van deze producent van transmissiesystemen. Ze herbergt ook een 11.000m² aan productiehallen.

Trefwoorden: #Encon, #HVAC, #luchtkwaliteit, #Punch Powertrain, #sensoren, #verlichting

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - Encon )

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij Encon ontdekte men bij Punch Powertrain het besparingspotentieel van een nieuwe verlichtingsinstallatie en het comfortverhogende effect van een nieuwe HVAC-installatie.

Op basis van een audit werd duidelijk dat er bij Punch Powertrain nood was aan een verlichting die energie hielp besparen en meer comfort zou bieden voor de medewerkers.

Er kwam een nieuwe verlichting die een lichtsterkte realiseert van 350 Lux (voorheen 200 Lux) en op slechts twee jaar en negen maanden is terugverdiend.

De nieuwe energiezuinige verlichtingsinstallatie wordt gestuurd via een intelligente sturing met dimming. De sturing gebeurt door lichtsensoren in de productiehal en bewegingssensoren in de magazijnen.

De lichtsensoren bepalen op basis van de hoeveelheid daglicht waar bijlichten nodig is. Dankzij de bewegingssensoren wordt vermeden dat lichten ‘vergeten’ worden.

De besparingen dankzij de nieuwe verlichting zijn aanzienlijk. Ten opzichte van de oude installatie zijn de energiekosten gedaald tot nauwelijks nog een derde terwijl de onderhoudskosten terugvallen tot slechts een zevende van voorheen. Jaarlijks vertaalt zich dat in een winst van om en bij de 30.000 euro.

Uit een andere audit bleek dat een vernieuwing van de HVAC-installatie zich opdrong. Encon werd gevraagd om te zorgen voor een HVAC-systeem dat op een duurzame manier bijdraagt aan een efficiënte en comfortabele werksituatie.

De verwarmingsinstallatie bleef behouden, net als de verdeling met collector en kringen. Wel werden er twee nieuwe luchtgroepen geplaatst. Deze zijn voorzien van een verwarmingsbatterij die de warmte aan de lucht afgeeft.

Deze lucht wordt via een geïsoleerd, kanaalnet op het dak verdeeld over de productiehal en vervolgens naar binnen geblazen. Hiervoor werden drie roosters van 10m op 10m geplaatst.

Er waren echter ook klachten van het personeel over de hitte (tot 27°C) op bepaalde plaatsen in het bedrijf. Hitte veroorzaakt door een combinatie van de buitentemperatuur en de warmte veroorzaakt door interne warmtelast van machines.

Via een thermische meting bracht Encon de warmste plekken binnen het bedrijf in kaart. Op deze plaatsen werd een ‘slimme koeling’ geïnstalleerd via twee luchtgroepen met elk een debiet van 50.000m³/uur.

Hiervoor werden op tien plaatsen roosters doorheen het dak en een buizenstelsel onder het dak geplaatst. Langs deze weg voeren de luchtgroepen de warme binnenlucht af en brengen ze “gekoelde” buitenlucht naar binnen.

Twee luchtgekoelde ijswatermachines van 300 kW en 380 kW op het dak zorgen dat deze buitenlucht wordt afgekoeld tot 15°C-18°C ifv de vraag.

Dankzij ingebouwde kleppen kunnen deze luchtgroepen tot 90% recirculeren (geen buitenlucht aanzuigen), volledig buitenlucht aanzuigen of een combinatie van de twee. De sturing van de kleppen kan werken aan de hand van een CO2 meting in het retourkanaal of op basis van het principe van freecooling.

Behalve voor koeling, zorgt de installatie ook voor een betere luchtkwaliteit. Zoals de ARAB-wetgeving stelt, is het nodig de ruimtes te ventileren met verse buitenlucht aan een debiet van 30m³/uur per aanwezige medewerker.

Voor de productiehal is er uitgegaan van een bezetting van 150 personen en werd er een ventilatiedebiet voorzien van ongeveer 4.500m³/uur.

Net zoals de nieuwe verlichting zorgt deze nieuwe HVAC-installatie voor een energiebesparing. Maar het belangrijkste is dat ze het comfort van de medewerkers aanzienlijk verhoogt op het vlak van omgevingstemperatuur en luchtkwaliteit.